Рафаел Леао пет година у породици Росонера!

Нападач Лила представљен у Милану.  Милан ниже појачања: Крунић, Ернандез, Леао. . .  "Росонери" ангажовали младог португалског репрезентативца Рафаела Леаоа из француског Лила.

Фудбал 01.08.2019 | 20:40
Рафаел Леао пет година у породици Росонера!
Милан је саопштио да је ангажовао младог португалског репрезентативца Рафаела Леаоа, који је до сада носио дрес француског Лила.

У саопштењу објављеном на клупској интернет страници наведено је да је Леао потписао петогодишњи уговор. 

Иако нису откривени финансијски детаљи трансфера, италијански медији су објавили да је Милан француском клубу платио 30 милиона евра, уз додатних пет милиона у случају да се испуне одређени бонуси.

Одлични 20-годишњи нападач прошле сезоне је за Лилле одиграо 24 лигашке утакмице и постигао осам голова. Претходно је играо за лисабонски Спортинг.

У Милан је стигао као замјена за Патрика Кутронеа, који је отишао у Вулверхемптон.

Потругалац је треће појачање "росонера" у љетном прелазном року. Претходно су дошли бх. репрезентативац Раде Крунић из Емполија и Тео Ернандез из Реал Мадрида.

Дуго је трајала борба, али је Милан изашао из ње као победник. Нови нападач Росонера постао је данас Рафаел Леао (20), млади португалски фудбалер, који је на Сан Сиро стигао из Лила.

Милан је данас објавио званичну информацију да је Леао потписао и то петогодишњи уговор. За његов долазак Росонери су платили 30.000.000 евра, док ће још 5.000.000 додати уколико се испуне бонуси.

Ни то није све, већ ће Лил добити и играча, пошто ће се Тијаго Ђало из Милана преселити у Француску. Један млади репрезентативац Португалије у замену за другог, плус солидно обештећење...

Заблистао је Рафаел Леао у дресу Лила прошле сезоне, постигао је осам голова и помогао тиму да освоји друго место на табели, иза шампиона Пари Сен Жермена. Занимљиво је да је млади Португалац пре годину дана дошао у Лил из Спортинга и то као слободан играч. Потписао је уговор на пет година, међутим, пут га зове већ после годину дана.

Леао ће у црно-црвеном дресу наследити Патрика Кутронеа, који је отишао у Вулверхемптон и оставио упражњено место у нападу Милана.

Ускоро би требало да буде званично промовисан на Сан Сиру и Лео Дуарте, штопер који долази из Фламенга, а поред њих, Милан је овог лета купио и Радета Крунића из Емполија и Теа Ернандеза од Реал Мадрида.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Фото: АЦ Милан

Коментари / 0

Оставите коментар