Rafael Leao pet godina u porodici Rosonera!

Napadač Lila predstavljen u Milanu.  Milan niže pojačanja: Krunić, Ernandez, Leao. . .  "Rosoneri" angažovali mladog portugalskog reprezentativca Rafaela Leaoa iz francuskog Lila.

Fudbal 01.08.2019 | 20:40
Rafael Leao pet godina u porodici Rosonera!
Milan je saopštio da je angažovao mladog portugalskog reprezentativca Rafaela Leaoa, koji je do sada nosio dres francuskog Lila.

U saopštenju objavljenom na klupskoj internet stranici navedeno je da je Leao potpisao petogodišnji ugovor. 

Iako nisu otkriveni finansijski detalji transfera, italijanski mediji su objavili da je Milan francuskom klubu platio 30 miliona evra, uz dodatnih pet miliona u slučaju da se ispune određeni bonusi.

Odlični 20-godišnji napadač prošle sezone je za Lille odigrao 24 ligaške utakmice i postigao osam golova. Prethodno je igrao za lisabonski Sporting.

U Milan je stigao kao zamjena za Patrika Kutronea, koji je otišao u Vulverhempton.

Potrugalac je treće pojačanje "rosonera" u ljetnom prelaznom roku. Prethodno su došli bh. reprezentativac Rade Krunić iz Empolija i Teo Ernandez iz Real Madrida.

Dugo je trajala borba, ali je Milan izašao iz nje kao pobednik. Novi napadač Rosonera postao je danas Rafael Leao (20), mladi portugalski fudbaler, koji je na San Siro stigao iz Lila.

Milan je danas objavio zvaničnu informaciju da je Leao potpisao i to petogodišnji ugovor. Za njegov dolazak Rosoneri su platili 30.000.000 evra, dok će još 5.000.000 dodati ukoliko se ispune bonusi.

Ni to nije sve, već će Lil dobiti i igrača, pošto će se Tijago Đalo iz Milana preseliti u Francusku. Jedan mladi reprezentativac Portugalije u zamenu za drugog, plus solidno obeštećenje...

Zablistao je Rafael Leao u dresu Lila prošle sezone, postigao je osam golova i pomogao timu da osvoji drugo mesto na tabeli, iza šampiona Pari Sen Žermena. Zanimljivo je da je mladi Portugalac pre godinu dana došao u Lil iz Sportinga i to kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor na pet godina, međutim, put ga zove već posle godinu dana.

Leao će u crno-crvenom dresu naslediti Patrika Kutronea, koji je otišao u Vulverhempton i ostavio upražnjeno mesto u napadu Milana.

Uskoro bi trebalo da bude zvanično promovisan na San Siru i Leo Duarte, štoper koji dolazi iz Flamenga, a pored njih, Milan je ovog leta kupio i Radeta Krunića iz Empolija i Tea Ernandeza od Real Madrida.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Foto: AC Milan

Komentari / 0

Ostavite komentar