Ђорђевић: Тренира се добро, а права борба тек предстоји!

Селектор Србије изнео прве утиске са припрема на Копаонику и поручио да ће када се тим комплетира уследити још жешћи темпо. "Свако од позваних играча ће добити адекватну шансу, у зависности од тога шта је пружио на терену. . . "

Кошарка 01.08.2019 | 20:26
Ђорђевић: Тренира се добро, а права борба тек предстоји!
Најбољи кошаркаши Србије брусе форму за Светско првенство на старој локацији - Копаонику.

Селектор Александар Ђорђевић на висинске припреме након окупљања у Београду повео је непотпун тим, на први део припрема, који ће се окончати у недељу.

"Имамо систем и рутину које пратимо, знамо шта нам је до сада доносило резултате и настављамо тако. КСС нам је омогућио фантастичне услове за припреме, да дођемо до жељене форме и као и увек, да нападнемо једну од медаља. Овог пута једну од две медаље, јер је она трећа резервисана знамо за коју репрезентацију, ма у ком саставу она дошла на Светски куп", алудирао је на селекцију САД и њене проблеме везане за отказе играча.

"Тренирало се добро, без повреда, сви играчи који су овде, физички су одговорили сјајно на захтевност припрема. И то је добар знак. Колико данас и наредних дана, прикључиће се и остали играчи, који су до сада били спречени због својих уговора са НБА екипама. Тек предстоји борба да у правој форми одемо на јако такмичење које нас чека", рапортирао је новинарима на Копаонику селектор Србије.

КОП - КАО КОД КУЋЕ

Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, навео је да се репрезентација Србије на Копаонику осећа као куће.

"Хвала што сте дошли у импозантном броју, мада ме то не изненађује толико, јер је ово репрезентација која много обећава", рекао је Даниловић новинарима који су дошли на Копаоник. "Прилично сам сигуран да екипа у овом хотелу и на овој планини има све што јој треба за добру припрему. Хвала господину Миодрагу Костићу и МК групи на великој помоћи и што чине да се овде осећамо као код куће. Играчи су до сада феноменално радили, али не бих да се мешам у посао селектора, он ће вам то боље рећи.

Он је анализирао тимове који су у кругу фаворита за медаљу у Кини и прокоментарисао колико су шансе за најсјајнију медаљу веће због ослабљености селекције САД.

"Свим кандидатима за медаље су шансе веће због тога. Много репрезентација иде на медаљу и сви виде своју шансу, не само ми, знајући да су Американци у скоријој историји били побеђивани, од стране Аргентине, Југославије, Шпаније, Грчке... Сви они са правом траже неки промил шансе да то ураде поново".

"Међутим, ја много више размишљам о другим противницима, као што су Литванија, Русија, Грчка - са МВП играчем НБА лиге Адетокунбом, која је на прошлом СП имала скор 5-0 у групи. Да не заборавим Француску, Шпанију, Италију, Канаду, Аргентину, па Аустралију која никада не пропушта прилику да на Светско првенство и Олимпијек игре дође у најјачем саставу".

Ђорђевић је истакао да ће сви играчи који су позвани у репрезентацију добити шансу да се покажу и докажу.

"Шанса за њих је сваки дан, од дана када су позвани на шири списак. Свако ће добити адекватну шансу, у зависности од тога шта је пружио на терену... То и јесте циљ, да искристалишемо игру која ће нас красити на СП, али да обратимо пажњу и на будућност, да поставимо базу за наредна такмичења, јер кошарка за репрезентацију Србије неће стати са овим првенством".

Ђорђевић је изразио задовољство радом Милана Мачвана и Дејана Тодоровића, који су ту да би се после озбиљних повреда увели у добро стање пред почетак клупских припрема за нову сезону.

"Жао ми је што то није могао да уради и Огњен Кузмић, сви знамо због чега. Велики поздрав нашем Кузу, који после повреде није имао много минута прошле сезоне у Реалу", навео је селектор Србије.

Очекивања јавности су велика што доноси и велики притисак, али, чини се да Ђорђевић и његова искусна екипа знају да се носе са тим.

"Мислим да смо доста тога прошли у животу и да нико не може да нас оптерети више него ми сами себе. Када нема притиска, то значи да нисмо довољно добри. Дај боже да га стално има".

Он се осврнуо и на то колико је реално да на Мундобаскет Србија оде са четири центра. Јокић, Марјановић, Милутинов и Радуљица су играчи које би пожелео сваки селектор, али по теорији је идеално да међу 12 играча буду само три "петице"...

"Већ смо 2014. тако одиграли СП. Имали смо проблем, везан за неспремност Крстића, у то време нашег капитена и кључног играча. Тако је било испланирано и дало је добре резултате. Сада се указује иста таква прилика, зависно од индивидуалне форме и како ћемо тактички уклопити те играче. На тој позицији имамо предност у односу на конкуренте и треба да је искористимо. Наравно, папир, имена и идеје су једно. На играчима је да радом дођу до квалитета потребног да тај 'сајз' у рекету заиста буде наша предност".

Селектор је упитан и када планира да се захвали неким играчима.

"Прво бих да проширим списак! Лако ћемо да га скратимо... Знамо да ћемо на завршне припреме у Кину водити 14 играча, па ће коначан састав бити познат пред почетак СП",истакао је Александар Ђорђевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар