Đorđević: Trenira se dobro, a prava borba tek predstoji!

Selektor Srbije izneo prve utiske sa priprema na Kopaoniku i poručio da će kada se tim kompletira uslediti još žešći tempo. "Svako od pozvanih igrača će dobiti adekvatnu šansu, u zavisnosti od toga šta je pružio na terenu. . . "

Košarka 01.08.2019 | 20:26
Đorđević: Trenira se dobro, a prava borba tek predstoji!
Najbolji košarkaši Srbije bruse formu za Svetsko prvenstvo na staroj lokaciji - Kopaoniku.

Selektor Aleksandar Đorđević na visinske pripreme nakon okupljanja u Beogradu poveo je nepotpun tim, na prvi deo priprema, koji će se okončati u nedelju.

"Imamo sistem i rutinu koje pratimo, znamo šta nam je do sada donosilo rezultate i nastavljamo tako. KSS nam je omogućio fantastične uslove za pripreme, da dođemo do željene forme i kao i uvek, da napadnemo jednu od medalja. Ovog puta jednu od dve medalje, jer je ona treća rezervisana znamo za koju reprezentaciju, ma u kom sastavu ona došla na Svetski kup", aludirao je na selekciju SAD i njene probleme vezane za otkaze igrača.

"Treniralo se dobro, bez povreda, svi igrači koji su ovde, fizički su odgovorili sjajno na zahtevnost priprema. I to je dobar znak. Koliko danas i narednih dana, priključiće se i ostali igrači, koji su do sada bili sprečeni zbog svojih ugovora sa NBA ekipama. Tek predstoji borba da u pravoj formi odemo na jako takmičenje koje nas čeka", raportirao je novinarima na Kopaoniku selektor Srbije.

KOP - KAO KOD KUĆE

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, naveo je da se reprezentacija Srbije na Kopaoniku oseća kao kuće.

"Hvala što ste došli u impozantnom broju, mada me to ne iznenađuje toliko, jer je ovo reprezentacija koja mnogo obećava", rekao je Danilović novinarima koji su došli na Kopaonik. "Prilično sam siguran da ekipa u ovom hotelu i na ovoj planini ima sve što joj treba za dobru pripremu. Hvala gospodinu Miodragu Kostiću i MK grupi na velikoj pomoći i što čine da se ovde osećamo kao kod kuće. Igrači su do sada fenomenalno radili, ali ne bih da se mešam u posao selektora, on će vam to bolje reći.

On je analizirao timove koji su u krugu favorita za medalju u Kini i prokomentarisao koliko su šanse za najsjajniju medalju veće zbog oslabljenosti selekcije SAD.

"Svim kandidatima za medalje su šanse veće zbog toga. Mnogo reprezentacija ide na medalju i svi vide svoju šansu, ne samo mi, znajući da su Amerikanci u skorijoj istoriji bili pobeđivani, od strane Argentine, Jugoslavije, Španije, Grčke... Svi oni sa pravom traže neki promil šanse da to urade ponovo".

"Međutim, ja mnogo više razmišljam o drugim protivnicima, kao što su Litvanija, Rusija, Grčka - sa MVP igračem NBA lige Adetokunbom, koja je na prošlom SP imala skor 5-0 u grupi. Da ne zaboravim Francusku, Španiju, Italiju, Kanadu, Argentinu, pa Australiju koja nikada ne propušta priliku da na Svetsko prvenstvo i Olimpijek igre dođe u najjačem sastavu".

Đorđević je istakao da će svi igrači koji su pozvani u reprezentaciju dobiti šansu da se pokažu i dokažu.

"Šansa za njih je svaki dan, od dana kada su pozvani na širi spisak. Svako će dobiti adekvatnu šansu, u zavisnosti od toga šta je pružio na terenu... To i jeste cilj, da iskristališemo igru koja će nas krasiti na SP, ali da obratimo pažnju i na budućnost, da postavimo bazu za naredna takmičenja, jer košarka za reprezentaciju Srbije neće stati sa ovim prvenstvom".

Đorđević je izrazio zadovoljstvo radom Milana Mačvana i Dejana Todorovića, koji su tu da bi se posle ozbiljnih povreda uveli u dobro stanje pred početak klupskih priprema za novu sezonu.

"Žao mi je što to nije mogao da uradi i Ognjen Kuzmić, svi znamo zbog čega. Veliki pozdrav našem Kuzu, koji posle povrede nije imao mnogo minuta prošle sezone u Realu", naveo je selektor Srbije.

Očekivanja javnosti su velika što donosi i veliki pritisak, ali, čini se da Đorđević i njegova iskusna ekipa znaju da se nose sa tim.

"Mislim da smo dosta toga prošli u životu i da niko ne može da nas optereti više nego mi sami sebe. Kada nema pritiska, to znači da nismo dovoljno dobri. Daj bože da ga stalno ima".

On se osvrnuo i na to koliko je realno da na Mundobasket Srbija ode sa četiri centra. Jokić, Marjanović, Milutinov i Raduljica su igrači koje bi poželeo svaki selektor, ali po teoriji je idealno da među 12 igrača budu samo tri "petice"...

"Već smo 2014. tako odigrali SP. Imali smo problem, vezan za nespremnost Krstića, u to vreme našeg kapitena i ključnog igrača. Tako je bilo isplanirano i dalo je dobre rezultate. Sada se ukazuje ista takva prilika, zavisno od individualne forme i kako ćemo taktički uklopiti te igrače. Na toj poziciji imamo prednost u odnosu na konkurente i treba da je iskoristimo. Naravno, papir, imena i ideje su jedno. Na igračima je da radom dođu do kvaliteta potrebnog da taj 'sajz' u reketu zaista bude naša prednost".

Selektor je upitan i kada planira da se zahvali nekim igračima.

"Prvo bih da proširim spisak! Lako ćemo da ga skratimo... Znamo da ćemo na završne pripreme u Kinu voditi 14 igrača, pa će konačan sastav biti poznat pred početak SP",istakao je Aleksandar Đorđević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar