Велико појачање "на прагу" Партизана!

Белоруски кошаркаш Артјом Параховски близу је преласка у београски Партизан, преноси кошаркашки портал "Спортандо".  

Кошарка 01.08.2019 | 16:33
Велико појачање "на прагу" Партизана!
Да ли је он најављено изненађење у КК Партизан? Кошаркашки сајт "Спортандо" објавио да је Артјом Параховски пред вратима Хумске. Навијачи Партизана сећају га се од прошле сезоне...

Параховски игра на позицији центра и прошлу сезону је провео у екипи Ритаса и имао је ту част да игра против београдског Партизана у хали "Александар Николић" у оквиру Еврокупа.

Како је пренео "Спортандо", Параховски и Партизан су јако близу договора упркос бројним богатијим понудама руских клубова, а разлог тога је тренер Партизана Андреа Тринкијери и Артјомова жеља да сарађује са италијанским стручњаком.

Подсећамо, црно-бели су већ довели Немању Гордића, Корија Волдена, Жаниса Пејнерса, Рашона Томаса и Вила Мозлија, па се чини да ће имати прилично конкурентан тим за борбу у АБА лиги, Еврокупу и Кошаркашкој лиги Србије.

Пре неколико дана, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић најавио је "нешто велико" у прелазном року, додајући да се ради на довођењу "петице" (центра) и играча на позицији "два".

Могуће је да је играча за позицију "пет" обезбедио.

"Спортандо" је данас објавио да је Белорус Артсјом Параховски на путу да постане нови играч Партизана. Наводно је одбио много уносније понуде руских клубова, само да би радио са Андреом Тринкијеријем, пише у објави "Спортанда".

Реч је о играчу Ритаса Виљнуса, који је прошле сезоне у Еврокупу, растужио црно-беле. Подсетите се тога ОВДЕ.

Он има 31 годину, рођен је у МИнску, има богато искуство, како у еx-совјетским клубовима, тако и из Израела, где је био члан Хапоела из Јерусалима и Макабија из Тел Авива.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Немања Гордић, Рашон Томас, Вилијам Мозли, Жанис Пејнерс, Кори Волден.

ОТИШЛИ: Вања Маринковић (Валенсија), Џок Лендејл (Жалгирис), Амар Гегић, Урош Трифуновић (позајмица у Мегу).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар