Veliko pojačanje "na pragu" Partizana!

Beloruski košarkaš Artjom Parahovski blizu je prelaska u beograski Partizan, prenosi košarkaški portal "Sportando".  

Košarka 01.08.2019 | 16:33
Veliko pojačanje "na pragu" Partizana!
Da li je on najavljeno iznenađenje u KK Partizan? Košarkaški sajt "Sportando" objavio da je Artjom Parahovski pred vratima Humske. Navijači Partizana sećaju ga se od prošle sezone...

Parahovski igra na poziciji centra i prošlu sezonu je proveo u ekipi Ritasa i imao je tu čast da igra protiv beogradskog Partizana u hali "Aleksandar Nikolić" u okviru Evrokupa.

Kako je preneo "Sportando", Parahovski i Partizan su jako blizu dogovora uprkos brojnim bogatijim ponudama ruskih klubova, a razlog toga je trener Partizana Andrea Trinkijeri i Artjomova želja da sarađuje sa italijanskim stručnjakom.

Podsećamo, crno-beli su već doveli Nemanju Gordića, Korija Voldena, Žanisa Pejnersa, Rašona Tomasa i Vila Mozlija, pa se čini da će imati prilično konkurentan tim za borbu u ABA ligi, Evrokupu i Košarkaškoj ligi Srbije.

Pre nekoliko dana, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović najavio je "nešto veliko" u prelaznom roku, dodajući da se radi na dovođenju "petice" (centra) i igrača na poziciji "dva".

Moguće je da je igrača za poziciju "pet" obezbedio.

"Sportando" je danas objavio da je Belorus Artsjom Parahovski na putu da postane novi igrač Partizana. Navodno je odbio mnogo unosnije ponude ruskih klubova, samo da bi radio sa Andreom Trinkijerijem, piše u objavi "Sportanda".

Reč je o igraču Ritasa Viljnusa, koji je prošle sezone u Evrokupu, rastužio crno-bele. Podsetite se toga OVDE.

On ima 31 godinu, rođen je u MInsku, ima bogato iskustvo, kako u ex-sovjetskim klubovima, tako i iz Izraela, gde je bio član Hapoela iz Jerusalima i Makabija iz Tel Aviva.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Nemanja Gordić, Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Žanis Pejners, Kori Volden.

OTIŠLI: Vanja Marinković (Valensija), Džok Lendejl (Žalgiris), Amar Gegić, Uroš Trifunović (pozajmica u Megu).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar