ЕЛ зове НБА: Лин није хтио, Бејкер није одбио!

Костас Куфос, Јанис Стрелниекс, Дарун Хилијард, Јоханес Војтман, а од сада и Рон Бејкер. ЦСКА је све јачи.

Кошарка 01.08.2019 | 19:05
ЕЛ зове НБА: Лин није хтио, Бејкер није одбио!
Џереми Лин (30) није хтео, Рон Бејкер (26) није одбио!

Шампион Европе појачао се данас НБА беком, који је између понуде Бруклин Нетса и ЦСКА Москве изабрао ову другу и после три сезоне у дресовима Њујорк Никса и Вашингтон Визардса, испуњених тешким повредама и дугим паузама, одлучио да се опроба у ВТБ и Евролиги и помогне Димитрису Итудису да одбрани трофеје у ова два такмичења.

ЦСКА је после шест сезона са Милошем Теодосићем и две са Серхијом Родригезом одлучио да се "опклади" на Бејкера, студента Вичита Стејт универзитета, који није био изабран на драфту 2016, али који је наставио да се бори и преко развојне лиге и Вестчестер Никса добио шансу и у "правим" Никсима.

Бејкер је пето појачање ЦСКА овог лета после Костаса Куфоса (Сакраменто), Јаниса Стрелниекса (Олимпијакос) и доскорашњег тандема Басконије, Дарун Хилијард/Јоханес Војтман, док су продужени уговори са Кајлом Хајнсом, Вилом Клајбурном и Семеном Антоновим.

Одиграо је 52 утакмице у сезони 2016/17 и имао просек од 4,1 поена, 1,9 скока и 2,1 асистенције, што је било довољно да му Никси понуде наставак сарадње, али... Бејкер је у јануару 2018. ушао у серију повреда, у фебруару исте године отишао на операцију рамена и паузирао до почетка наредне сезоне, а онда и добио отказ у Њујорку прошлог децембра.

Три дана касније потписао је за Визардсе, одиграо четири утакмице и напустио екипу из Ди-Сија после само 17 дана.

У сезонама 2017/18 и 2018/19 одиграо је укупно 43 НБА утакмице.

ЦСКА је прво покушао да ангажује Лина, који је током прошле сезоне трејдован из Атланта Хокса у Торонто Репторсе, па је као званични шампион најјаче лиге света одбио позив из Москве и одлучио да и даље чека прилику у Сједињеним Државама.

"Узбуђен сам што ми је ЦСКА дао прилику", рекао је Бејкер за клупски сајт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар