EL zove NBA: Lin nije htio, Bejker nije odbio!

Kostas Kufos, Janis Strelnieks, Darun Hilijard, Johanes Vojtman, a od sada i Ron Bejker. CSKA je sve jači.

Košarka 01.08.2019 | 19:05
EL zove NBA: Lin nije htio, Bejker nije odbio!
Džeremi Lin (30) nije hteo, Ron Bejker (26) nije odbio!

Šampion Evrope pojačao se danas NBA bekom, koji je između ponude Bruklin Netsa i CSKA Moskve izabrao ovu drugu i posle tri sezone u dresovima Njujork Niksa i Vašington Vizardsa, ispunjenih teškim povredama i dugim pauzama, odlučio da se oproba u VTB i Evroligi i pomogne Dimitrisu Itudisu da odbrani trofeje u ova dva takmičenja.

CSKA je posle šest sezona sa Milošem Teodosićem i dve sa Serhijom Rodrigezom odlučio da se "opkladi" na Bejkera, studenta Vičita Stejt univerziteta, koji nije bio izabran na draftu 2016, ali koji je nastavio da se bori i preko razvojne lige i Vestčester Niksa dobio šansu i u "pravim" Niksima.

Bejker je peto pojačanje CSKA ovog leta posle Kostasa Kufosa (Sakramento), Janisa Strelnieksa (Olimpijakos) i doskorašnjeg tandema Baskonije, Darun Hilijard/Johanes Vojtman, dok su produženi ugovori sa Kajlom Hajnsom, Vilom Klajburnom i Semenom Antonovim.

Odigrao je 52 utakmice u sezoni 2016/17 i imao prosek od 4,1 poena, 1,9 skoka i 2,1 asistencije, što je bilo dovoljno da mu Niksi ponude nastavak saradnje, ali... Bejker je u januaru 2018. ušao u seriju povreda, u februaru iste godine otišao na operaciju ramena i pauzirao do početka naredne sezone, a onda i dobio otkaz u Njujorku prošlog decembra.

Tri dana kasnije potpisao je za Vizardse, odigrao četiri utakmice i napustio ekipu iz Di-Sija posle samo 17 dana.

U sezonama 2017/18 i 2018/19 odigrao je ukupno 43 NBA utakmice.

CSKA je prvo pokušao da angažuje Lina, koji je tokom prošle sezone trejdovan iz Atlanta Hoksa u Toronto Reptorse, pa je kao zvanični šampion najjače lige sveta odbio poziv iz Moskve i odlučio da i dalje čeka priliku u Sjedinjenim Državama.

"Uzbuđen sam što mi je CSKA dao priliku", rekao je Bejker za klupski sajt.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar