СНСД-у намјестио милионски посао

Скоро милион марака „Електрокрајина“ ће платити „Компанији Николић“ из Прњавора и фирми „Брио“ из Котор Вароши за чишћење шибља и растиња испод електроенергетских водова. Ове године су услови за добијање тог посла били другачији него раније, те ће крчење, поред прњаворске, радити и которварошка фирма СНСД-овог Среде Богданића.

Република Српска 01.08.2019 | 10:28
СНСД-у намјестио милионски посао
Подсјећамо, портал ЦАПИТАЛ објавио је прошли мјесец у тексту „Чавићево милионско чишћење за пробране“да „Електрокрајина“ за чишћење шибља и растиња испод електроенергетских водова тражи да извођач има инжењера шумарства и пет шумских трактора, као да је ријеч о високој шуми.

„То упућује да је посао вриједан скоро милион марака намијењен одређеној фирми“, тврдили су тада извори портала ЦАПИТАЛ.

Из „Електрокрајине“, којом руководи Драган Чавић, то нису оповргли, а ни мјесец и по након што смо им упутили питања не одговарају зашто су трактори и лиценце неопходни за извођење тражених радова, ако у ранијем периоду нису били потребни.

Међутим, доступно је обавјештење у којем се наводи да је „Електрокрајина“ посао вриједан 799.000 КМ без ПДВ-а додијелила „Компанији Николић“ и фирми „Брио“. Уговор је закључен 16. јула ове године.

Понуда ове двије фирме је била за једну марку јефтинија од процијењене вриједности уговора дефинисане тендером.

Тако ће ова два предузећа крчити шибље и растиње испод укупно 680 километара трасе електроенергетских водова.

Николић близак Горану Додику

Да „Компанија Николић“ добије овај посао није изненађење с обзиром да, према подацима доступним ЦАПИТАЛ-у, крчење шибља за „Електрокрајину“ раде најмање посљедњих пет година.

За власника „Компаније Николић“ Богдана Николић у Прњавору кажу да је близак породици Милорада Додика, односно његовом брату Горану Додику, чиме се и сам хвали. Николић је био у средишту приче о групи мушкараца из Србије која је изазвала масовну тучу у Прњавору пред изборе 2016. Према ријечима министра безбједности БиХ Драгана Мектића та група је пред локалне изборе доведена у Прњавор с циљем изазивања нереда. Николић је тада рекао да нема везе с тим.

Прошле године је Николић био и у комбинацији за именовање за директора прњаворског комуналног предузећа „Парк”.



„Компанија Николић“ је прво сама радила овај посао, па у сарадњи са фирмом „Бедем“ из Жепча, да би ове године били промијењени услови у тендеру, те у посао „упада“ фирма „Брио“ из Котор Вароши.

Богданић у кумовским везама с шефом Клуба одборника СНСД-а

„Пет трактора је довољно за радове који подразумијевају сијечу 50.000 метара кубних високе шуме годишње. То посједују само извођачи који раде у шумарству, а уз електроенергетске водове је трава, растиње, шибље. Очигледно је да се овај, стотине хиљада вриједан, посао намјешта неком од великих играча, јер пет трактора сигурно неће бити кориштено за чишћење шибља“, тврдили су за ЦАПИТАЛ шумарски инжењери.

Управо је „Брио“ фирма која се бави дрвопрерадом и изводи радове у шумрству, а њен власник је Средо Богданић из Масловара – Котор Варош.

Богданић је 2016. године прије локалних избора подржао СНСД као угледни привредник из те општине.

Требало је да буде кандидат за одборника, али на крају није био на листи јер је СНСД за начелника кандидовао Горана Кушљића којег он није подржавао.

„Богданићев син је кум актуелног шефа Клуба одборника СНСД-а у Котор Вароши Бранка Понорца“, тврде извори ЦАПИТАЛ-а из те општине.

(Цапитал.ба)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Снсд

01.08.2019 08:37

Испод електрични водова букве по неколико кубика па требају трактори није Чавић џабе прешао у позицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЛТЕР

01.08.2019 09:44

Драган Чавић највећи предизборни борац против корупције у Републици Српској!На чему су ови тзв.политичари у РС.Све сама олош и битанге!Заробили институције и нико не пдговара за отворени криминал,пљачку државних ресурса и убиства!

Name

21-век-васкрсење

01.08.2019 08:38

Драган Чавић ће у историју Републике Српске бити запамћен као Вук Бранковић. Он је примјер човјека који ће за новац, положај и власт продати и црвена и бјела крвна зрнца. Најбољи Тројански коњ Милорада Додика у опзицији, добро пажен, мажен и темпиран у право вријеме. Људски побачај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бранковиц

01.08.2019 08:48

За разлику од Цавица,историја казе да је Вук неоправдано оклеветан као издајник,цак је пуно срба спасио од погрома. Али се кривац за сваки српски пораз мора наци.

Name

ЕФЕНДИЈА

01.08.2019 09:02

Можда и највећи издајник. Сребренички потпис и издаја прогресивних гласача му историја неће опростити. На њега то неће утицати јер је дебелокожац, бескичмењак. Организам Здравка Крсмановића није могао издржати понижења пред собом и другима. А Ефендија? Њему је свеједно!

Name

ре

01.08.2019 09:11

колико их још чека у реду за титулу Вука???

Name

Нострадамус

01.08.2019 09:12

Бас ме интересује хоце ли код мене да ослободе зице од грана једног стабла.Јел ако не ако одем да тразим да то ураде они це тразити да им платим или да ме на било који нацин уцјењују.Знам да има оних који зеле да их постедим својих коментара.Али то су све ловци у мутном или они који немају ниста људског у себи који немају карактер који имају само људски оклоп ,а изнутра су трули и покварени.Нека ми ето одговоре да ли ја или било ко други и поред тога сто су плацени они којо одрзавају електро линију треба да их моли да не казем да их подмитим да ураде оно за сто су плацени.Или да цујем како ти казу па морас да тразис да то ураде или јос горе да ти казу па сто се ти не попнес на букву па сасијецес гране или оборис неко дрво које смета електрицним зицама.

Name

Политика и олоши

01.08.2019 09:13

Сви су такви у СДСу...Није то СДС народа као деведесетих година..ни близу..

Name

Ре политицки олос

01.08.2019 10:21

Треба ипак да се наведе да нису сви олос у СДС јер ово је управо Олос из Деведесетих Цавиц Петровиц Бјелица Мициц Краисник Мијеревиц Клицковиц Карадзица је наслиједила Соња и други све су то олоси.

Name

Ре

01.08.2019 10:28

Нешто му она рука лијева пада , само да рата небуде.

Name

Крле

01.08.2019 08:44

Елем Чава знао си ако ово не урадиш оде ти директорска глава. А глава ти је требала кад си безусловно прихватио то примамљиво мјесто. На први поглед примамљиво а онда стизу Додикове фактуре . Пугер па сва она свита коју си морао примити на руководна мјеста директним Додиковим налогом. Па сад ови послови сјече. Уцутао ди се Чавицу у скупстини али су зато гласни ови око тебе. Намирују се и лаганице ћошкаре. А гдје си ти у свему. Намирио се јос ниси. И не мозес са мјеста ВД. А они це те тако дрзати до даљњег. Е мој бивси предсједнице РС ста си доцеко. Додик те најурио из Сената а сад купис мрвице са стола. Странка ти ионако не постоји. Био једном један НДП и Цавиц у кога су неки вјеровали ја никад нисам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.08.2019 10:16

Не мозе се Вук Бранковиц поредити са Драгано Цавицем .Они који су били уз Вука они су спасени Вук њих није издао,али могуце да је издао Цара Лазара.Цавиц управо урадио друго издао је оне који су били уз њега а то је јос веце од издаје он је имао само лицни мотив.Добро је Крле сто му ниси никада вјеровао било коме данас вјеровати је погубно за оног који вјерује.

Name

ахахаххаха

01.08.2019 08:47

немојте случајно заборавити српске заставе окачити на тракторе, то је предизборно обећање, дери Баја до богојављања xаxxаxа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМТ

01.08.2019 08:49

Имал' мене ту???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сибаревиц про

01.08.2019 08:50

Друство је болесно од корупције и ту нема дугороцног напредка. Зали бозе људи који су изгинули да би лопови владали српском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

01.08.2019 09:20

ДРАГАН ЦАВИЦ ЈЕ ПРИМЈЕР ,ДА СЕ НАПРАВИ УЦБЕНИК ДА СЕ У СКОЛАМА ИЗУЦАВА ,КОЛИКО ЦОВЈЕК МОЗЕ БИТИ ПОКВАРЕН, БЕЗ ИЦЕГА ЉУДСКОГ. МА И ЗИВОТИЊЕ ИМАЈУ НЕКА ПРАВИЛА И НАВИКЕ КОЈЕ ПОСТУЈУ А ЦАВИЦ ЈЕ ЗА ПРОУЦАВАЊЕ. МИСЛИМ ДА НЕ ПОСТОЈИ ТАКАВ ПРИМЈЕР У СВИЈЕТУ. КОЈА ,,БОРБА,, ПРОТИВ ВЛАСТИ, ДОНОСЕЊЕ У СКУПСТИНУ СНИМАКА О КУПОВАЊУ ПАПАКА .. И ПОСЛЕ СВЕГА СТА ЦОВЈЕК УРАДИ. ОВО НОРМАЛАН МОЗАК НЕМОЗЕ РАЗУМЈЕТ НИТИ ПОВЈЕРОВАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

01.08.2019 10:49

Бас сте смесни ста писете за Цавица. То је изузетно способан и паметан цовјек. Срамота!

Name

Раy Сугар

01.08.2019 09:40

Пугер зна с моторком. Није човјек џабе постављен за шефа радне јединице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

01.08.2019 09:49

У електро крајини има око 80 % вишка запослених, а они плаћају ко ће им сјеци сибље испод линија. Ста ћете са тим вишком, ко це плаћати те ваше бираче, ништа не раде, примају плату, а поврх свега ангажујете друге да вам обављају послове из ваше надлежности и опет док падне један литар кише по метру квадратном нема струје подва до три дана? Немозе овај народ то издржати. Ја потрошим 27 км за струју, а добијем рачуна42 км, дакле преко 50 % су намети дрзаве. Срамно отимање од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.08.2019 11:09

Вишак упослених,. па ништа лакше, ухљебе плаћа народ већом цијеном струје, тако се то ради, све је то на народној грбачи, народ као народ, у највећој мјери нема појма како функционише криминална хоботница, њима се сервира нека Бајина демагогија, поклони по која кеса макарона, пиво, 20 дека српства у папир...и они пресретни

Name

Xx

01.08.2019 09:58

Цавиц је обицан папак интересдзија. Фујјј.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

01.08.2019 10:40

Свашта...као то неко чудо...па одувјек се знало и зна да су им важни само интереси ..па и бандере продаје Краишник ЕКрајини...а до јуче пљували једни по другима"истина овај је заједно с њим шверцовао гориво ..одатле се знају и бранили су један другог и '93....смрадови невиђени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БВС

01.08.2019 11:07

ЦАВИЦ ЈЕ НАЈБОЉИ ПРИМЈЕР ДА ЈЕ ДОСЛО НЕКО НЕПОДНОСЉИВО ,ПРЉАВО ВРИЈЕМЕ. У ОВОМ ВРЕМЕНУ СВЕ ТЕ ПРЉАВСТИНЕ ДОНОСЕ НЕКУ ТРЕНУТНУ И ПРОЛАЗНУ КОРИСТ, АЛИ СТА ВРИЈЕДИ И ЦАВИЦУ И СВИМ КАД ЈЕ ОВО ПОСЉЕДЊЕ ВРИЈЕМЕ, КАД ЦЕ ТУ ЦАВИЦЕВУ ТРЕНУТНУ КОРИСТ ИСПАСТАТИ ЊЕГОВИ УНУЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЈЕКТИВАН

01.08.2019 12:37

Вук Бранковић је неоправдно проказан као издајник, Чавић то јесте и такав ће остати запамћен. Мада не би требали говно ни помињати када заврши политичку каријеру. Једноставно га треба у пролазу мршкати, нека потроши у страху паре које је узео од српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Читам писмо Лазаревића

01.08.2019 12:42

Читам отворено писмо Лазаревића Сребренки Голић па размишљам о овим из СЗП. Гдје вам памет би да овакве као Чавић протежирате, а да онакву добру причу зелених и онаквог човјека не замолите да буде уз вас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порекло имовине

01.08.2019 14:41

Дали Драган Чавић и даље жели закон о пореклу имовине владајућих

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

01.08.2019 14:52

Цца хиљаду марака по километру није превелика цена. Питање је шта ће бити са грађом која се посече. Ту се налазе паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

01.08.2019 20:00

АКО СЕ НЕ ПРИЧА О МИЛИОНИМА НАЧИСТО СМО ЛУДИ.А ШТО СУ СВИ ПОРЕМЕЋЕНИ КОГА ТО БРИГА. БИТАН ЈЕ МИЛИОН.БЛАГО НАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево Мене Опет

02.08.2019 07:50

Исто питање шоставите "Електро-Бијељини". Ко им задњих пар година врши расјеку и по којим цикенама?????? Знам да су имали ангажоване сјекаче по уговору на одреќено, које су отказали и послали на биро како би се увеле поједине фирме да раде наведене послове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево Мене Опет

02.08.2019 09:57

Исто питање поставите "Електро-Бијељини". Ко им задњих пар година врши расјеку и по којим цијенама?????? Знам да су имали ангажоване сјекаче по уговору на одреќено, које су отказали и послали на биро како би се увеле поједине фирме да раде наведене послове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архимандрит

02.08.2019 17:46

Сјетите се господје министарке и оне сцене ето ако могу да посјецем дрзавне суме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

02.08.2019 22:06

Дотакли смо амбис браћо и сестре.Бежитее док можете вани и спашавајте се са овог брода лудака.Ви који останете ћете морати трпети понижења од људи који вам ни у каквом погледу нису до кољена.Већ живимо као народ који ради да би се прехранио.Нико не размишља о бољем стандарду и да учини нешто боље за себе.Омладини је најгоре.У годинама када најбоље могу дати они клошаре по кафићима и кладионицама и од досаде и безнадја се дрогирају и одају криминалу јел не могу да гледају татине синове са џиповима како све узимају.Од девојака које данас више не гледају карактерне особине младића већ то како се "снашао" па до разних бахаћења.Овдје ће ускоро бити прклица зато тражи народе боље место за живот да се не би довео у ситуацију да браниш покрадену имовину багре под изговором патриотизма.

ОДГОВОРИТЕ