SNSD-u namjestio milionski posao

Skoro milion maraka „Elektrokrajina“ će platiti „Kompaniji Nikolić“ iz Prnjavora i firmi „Brio“ iz Kotor Varoši za čišćenje šiblja i rastinja ispod elektroenergetskih vodova. Ove godine su uslovi za dobijanje tog posla bili drugačiji nego ranije, te će krčenje, pored prnjavorske, raditi i kotorvaroška firma SNSD-ovog Srede Bogdanića.

Republika Srpska 01.08.2019 | 10:28
SNSD-u namjestio milionski posao
Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je prošli mjesec u tekstu „Čavićevo milionsko čišćenje za probrane“da „Elektrokrajina“ za čišćenje šiblja i rastinja ispod elektroenergetskih vodova traži da izvođač ima inženjera šumarstva i pet šumskih traktora, kao da je riječ o visokoj šumi.

„To upućuje da je posao vrijedan skoro milion maraka namijenjen određenoj firmi“, tvrdili su tada izvori portala CAPITAL.

Iz „Elektrokrajine“, kojom rukovodi Dragan Čavić, to nisu opovrgli, a ni mjesec i po nakon što smo im uputili pitanja ne odgovaraju zašto su traktori i licence neophodni za izvođenje traženih radova, ako u ranijem periodu nisu bili potrebni.

Međutim, dostupno je obavještenje u kojem se navodi da je „Elektrokrajina“ posao vrijedan 799.000 KM bez PDV-a dodijelila „Kompaniji Nikolić“ i firmi „Brio“. Ugovor je zaključen 16. jula ove godine.

Ponuda ove dvije firme je bila za jednu marku jeftinija od procijenjene vrijednosti ugovora definisane tenderom.

Tako će ova dva preduzeća krčiti šiblje i rastinje ispod ukupno 680 kilometara trase elektroenergetskih vodova.

Nikolić blizak Goranu Dodiku

Da „Kompanija Nikolić“ dobije ovaj posao nije iznenađenje s obzirom da, prema podacima dostupnim CAPITAL-u, krčenje šiblja za „Elektrokrajinu“ rade najmanje posljednjih pet godina.

Za vlasnika „Kompanije Nikolić“ Bogdana Nikolić u Prnjavoru kažu da je blizak porodici Milorada Dodika, odnosno njegovom bratu Goranu Dodiku, čime se i sam hvali. Nikolić je bio u središtu priče o grupi muškaraca iz Srbije koja je izazvala masovnu tuču u Prnjavoru pred izbore 2016. Prema riječima ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića ta grupa je pred lokalne izbore dovedena u Prnjavor s ciljem izazivanja nereda. Nikolić je tada rekao da nema veze s tim.

Prošle godine je Nikolić bio i u kombinaciji za imenovanje za direktora prnjavorskog komunalnog preduzeća „Park”.



„Kompanija Nikolić“ je prvo sama radila ovaj posao, pa u saradnji sa firmom „Bedem“ iz Žepča, da bi ove godine bili promijenjeni uslovi u tenderu, te u posao „upada“ firma „Brio“ iz Kotor Varoši.

Bogdanić u kumovskim vezama s šefom Kluba odbornika SNSD-a

„Pet traktora je dovoljno za radove koji podrazumijevaju siječu 50.000 metara kubnih visoke šume godišnje. To posjeduju samo izvođači koji rade u šumarstvu, a uz elektroenergetske vodove je trava, rastinje, šiblje. Očigledno je da se ovaj, stotine hiljada vrijedan, posao namješta nekom od velikih igrača, jer pet traktora sigurno neće biti korišteno za čišćenje šiblja“, tvrdili su za CAPITAL šumarski inženjeri.

Upravo je „Brio“ firma koja se bavi drvopreradom i izvodi radove u šumrstvu, a njen vlasnik je Sredo Bogdanić iz Maslovara – Kotor Varoš.

Bogdanić je 2016. godine prije lokalnih izbora podržao SNSD kao ugledni privrednik iz te opštine.

Trebalo je da bude kandidat za odbornika, ali na kraju nije bio na listi jer je SNSD za načelnika kandidovao Gorana Kušljića kojeg on nije podržavao.

„Bogdanićev sin je kum aktuelnog šefa Kluba odbornika SNSD-a u Kotor Varoši Branka Ponorca“, tvrde izvori CAPITAL-a iz te opštine.

(Capital.ba)

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Snsd

01.08.2019 08:37

Ispod električni vodova bukve po nekoliko kubika pa trebaju traktori nije Čavić džabe prešao u poziciju

ODGOVORITE
Name

VALTER

01.08.2019 09:44

Dragan Čavić najveći predizborni borac protiv korupcije u Republici Srpskoj!Na čemu su ovi tzv.političari u RS.Sve sama ološ i bitange!Zarobili institucije i niko ne pdgovara za otvoreni kriminal,pljačku državnih resursa i ubistva!

Name

21-vek-vaskrsenje

01.08.2019 08:38

Dragan Čavić će u istoriju Republike Srpske biti zapamćen kao Vuk Branković. On je primjer čovjeka koji će za novac, položaj i vlast prodati i crvena i bjela krvna zrnca. Najbolji Trojanski konj Milorada Dodika u opziciji, dobro pažen, mažen i tempiran u pravo vrijeme. Ljudski pobačaj.

ODGOVORITE
Name

re Brankovic

01.08.2019 08:48

Za razliku od Cavica,istorija kaze da je Vuk neopravdano oklevetan kao izdajnik,cak je puno srba spasio od pogroma. Ali se krivac za svaki srpski poraz mora naci.

Name

EFENDIJA

01.08.2019 09:02

Možda i najveći izdajnik. Srebrenički potpis i izdaja progresivnih glasača mu istorija neće oprostiti. Na njega to neće uticati jer je debelokožac, beskičmenjak. Organizam Zdravka Krsmanovića nije mogao izdržati poniženja pred sobom i drugima. A Efendija? Njemu je svejedno!

Name

re

01.08.2019 09:11

koliko ih još čeka u redu za titulu Vuka???

Name

Nostradamus

01.08.2019 09:12

Bas me interesuje hoce li kod mene da oslobode zice od grana jednog stabla.Jel ako ne ako odem da trazim da to urade oni ce traziti da im platim ili da me na bilo koji nacin ucjenjuju.Znam da ima onih koji zele da ih postedim svojih komentara.Ali to su sve lovci u mutnom ili oni koji nemaju nista ljudskog u sebi koji nemaju karakter koji imaju samo ljudski oklop ,a iznutra su truli i pokvareni.Neka mi eto odgovore da li ja ili bilo ko drugi i pored toga sto su placeni oni kojo odrzavaju elektro liniju treba da ih moli da ne kazem da ih podmitim da urade ono za sto su placeni.Ili da cujem kako ti kazu pa moras da trazis da to urade ili jos gore da ti kazu pa sto se ti ne popnes na bukvu pa sasijeces grane ili oboris neko drvo koje smeta elektricnim zicama.

Name

Politika i ološi

01.08.2019 09:13

Svi su takvi u SDSu...Nije to SDS naroda kao devedesetih godina..ni blizu..

Name

Re politicki olos

01.08.2019 10:21

Treba ipak da se navede da nisu svi olos u SDS jer ovo je upravo Olos iz Devedesetih Cavic Petrovic Bjelica Micic Kraisnik Mijerevic Klickovic Karadzica je naslijedila Sonja i drugi sve su to olosi.

Name

Ре

01.08.2019 10:28

Нешто му она рука лијева пада , само да рата небуде.

Name

Krle

01.08.2019 08:44

Elem Čava znao si ako ovo ne uradiš ode ti direktorska glava. A glava ti je trebala kad si bezuslovno prihvatio to primamljivo mjesto. Na prvi pogled primamljivo a onda stizu Dodikove fakture . Puger pa sva ona svita koju si morao primiti na rukovodna mjesta direktnim Dodikovim nalogom. Pa sad ovi poslovi sječe. Ucutao di se Čavicu u skupstini ali su zato glasni ovi oko tebe. Namiruju se i laganice ćoškare. A gdje si ti u svemu. Namirio se jos nisi. I ne mozes sa mjesta VD. A oni ce te tako drzati do daljnjeg. E moj bivsi predsjednice RS sta si doceko. Dodik te najurio iz Senata a sad kupis mrvice sa stola. Stranka ti ionako ne postoji. Bio jednom jedan NDP i Cavic u koga su neki vjerovali ja nikad nisam

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

01.08.2019 10:16

Ne moze se Vuk Brankovic porediti sa Dragano Cavicem .Oni koji su bili uz Vuka oni su spaseni Vuk njih nije izdao,ali moguce da je izdao Cara Lazara.Cavic upravo uradio drugo izdao je one koji su bili uz njega a to je jos vece od izdaje on je imao samo licni motiv.Dobro je Krle sto mu nisi nikada vjerovao bilo kome danas vjerovati je pogubno za onog koji vjeruje.

Name

ahahahhaha

01.08.2019 08:47

nemojte slučajno zaboraviti srpske zastave okačiti na traktore, to je predizborno obećanje, deri Baja do bogojavljanja xaxxaxa

ODGOVORITE
Name

IMT

01.08.2019 08:49

Imal' mene tu???

ODGOVORITE
Name

Sibarevic pro

01.08.2019 08:50

Drustvo je bolesno od korupcije i tu nema dugorocnog napredka. Zali boze ljudi koji su izginuli da bi lopovi vladali srpskom.

ODGOVORITE
Name

ISTINA

01.08.2019 09:20

DRAGAN CAVIC JE PRIMJER ,DA SE NAPRAVI UCBENIK DA SE U SKOLAMA IZUCAVA ,KOLIKO COVJEK MOZE BITI POKVAREN, BEZ ICEGA LJUDSKOG. MA I ZIVOTINJE IMAJU NEKA PRAVILA I NAVIKE KOJE POSTUJU A CAVIC JE ZA PROUCAVANJE. MISLIM DA NE POSTOJI TAKAV PRIMJER U SVIJETU. KOJA ,,BORBA,, PROTIV VLASTI, DONOSENJE U SKUPSTINU SNIMAKA O KUPOVANJU PAPAKA .. I POSLE SVEGA STA COVJEK URADI. OVO NORMALAN MOZAK NEMOZE RAZUMJET NITI POVJEROVAT.

ODGOVORITE
Name

Bas

01.08.2019 10:49

Bas ste smesni sta pisete za Cavica. To je izuzetno sposoban i pametan covjek. Sramota!

Name

Ray Sugar

01.08.2019 09:40

Puger zna s motorkom. Nije čovjek džabe postavljen za šefa radne jedinice

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

01.08.2019 09:49

U elektro krajini ima oko 80 % viška zaposlenih, a oni plaćaju ko će im sjeci siblje ispod linija. Sta ćete sa tim viškom, ko ce plaćati te vaše birače, ništa ne rade, primaju platu, a povrh svega angažujete druge da vam obavljaju poslove iz vaše nadležnosti i opet dok padne jedan litar kiše po metru kvadratnom nema struje podva do tri dana? Nemoze ovaj narod to izdržati. Ja potrošim 27 km za struju, a dobijem računa42 km, dakle preko 50 % su nameti drzave. Sramno otimanje od naroda.

ODGOVORITE
Name

re

01.08.2019 11:09

Višak uposlenih,. pa ništa lakše, uhljebe plaća narod većom cijenom struje, tako se to radi, sve je to na narodnoj grbači, narod kao narod, u najvećoj mjeri nema pojma kako funkcioniše kriminalna hobotnica, njima se servira neka Bajina demagogija, pokloni po koja kesa makarona, pivo, 20 deka srpstva u papir...i oni presretni

Name

Xx

01.08.2019 09:58

Cavic je obican papak interesdzija. Fujjj.....

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

01.08.2019 10:40

Svašta...kao to neko čudo...pa oduvjek se znalo i zna da su im važni samo interesi ..pa i bandere prodaje Kraišnik EKrajini...a do juče pljuvali jedni po drugima"istina ovaj je zajedno s njim švercovao gorivo ..odatle se znaju i branili su jedan drugog i '93....smradovi neviđeni.

ODGOVORITE
Name

BVS

01.08.2019 11:07

CAVIC JE NAJBOLJI PRIMJER DA JE DOSLO NEKO NEPODNOSLJIVO ,PRLJAVO VRIJEME. U OVOM VREMENU SVE TE PRLJAVSTINE DONOSE NEKU TRENUTNU I PROLAZNU KORIST, ALI STA VRIJEDI I CAVICU I SVIM KAD JE OVO POSLJEDNJE VRIJEME, KAD CE TU CAVICEVU TRENUTNU KORIST ISPASTATI NJEGOVI UNUCI.

ODGOVORITE
Name

OBJEKTIVAN

01.08.2019 12:37

Vuk Branković je neopravdno prokazan kao izdajnik, Čavić to jeste i takav će ostati zapamćen. Mada ne bi trebali govno ni pominjati kada završi političku karijeru. Jednostavno ga treba u prolazu mrškati, neka potroši u strahu pare koje je uzeo od srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Čitam pismo Lazarevića

01.08.2019 12:42

Čitam otvoreno pismo Lazarevića Srebrenki Golić pa razmišljam o ovim iz SZP. Gdje vam pamet bi da ovakve kao Čavić protežirate, a da onakvu dobru priču zelenih i onakvog čovjeka ne zamolite da bude uz vas?

ODGOVORITE
Name

Poreklo imovine

01.08.2019 14:41

Dali Dragan Čavić i dalje želi zakon o poreklu imovine vladajućih

ODGOVORITE
Name

kiza

01.08.2019 14:52

Cca hiljadu maraka po kilometru nije prevelika cena. Pitanje je šta će biti sa građom koja se poseče. Tu se nalaze pare.

ODGOVORITE
Name

BOBA

01.08.2019 20:00

AKO SE NE PRIČA O MILIONIMA NAČISTO SMO LUDI.A ŠTO SU SVI POREMEĆENI KOGA TO BRIGA. BITAN JE MILION.BLAGO NAMA.

ODGOVORITE
Name

Ево Мене Опет

02.08.2019 07:50

Исто питање шоставите "Електро-Бијељини". Ко им задњих пар година врши расјеку и по којим цикенама?????? Знам да су имали ангажоване сјекаче по уговору на одреќено, које су отказали и послали на биро како би се увеле поједине фирме да раде наведене послове.

ODGOVORITE
Name

Ево Мене Опет

02.08.2019 09:57

Исто питање поставите "Електро-Бијељини". Ко им задњих пар година врши расјеку и по којим цијенама?????? Знам да су имали ангажоване сјекаче по уговору на одреќено, које су отказали и послали на биро како би се увеле поједине фирме да раде наведене послове.

ODGOVORITE
Name

Arhimandrit

02.08.2019 17:46

Sjetite se gospodje ministarke i one scene eto ako mogu da posjecem drzavne sume

ODGOVORITE
Name

Realnost

02.08.2019 22:06

Dotakli smo ambis braćo i sestre.Bežitee dok možete vani i spašavajte se sa ovog broda ludaka.Vi koji ostanete ćete morati trpeti poniženja od ljudi koji vam ni u kakvom pogledu nisu do koljena.Već živimo kao narod koji radi da bi se prehranio.Niko ne razmišlja o boljem standardu i da učini nešto bolje za sebe.Omladini je najgore.U godinama kada najbolje mogu dati oni klošare po kafićima i kladionicama i od dosade i beznadja se drogiraju i odaju kriminalu jel ne mogu da gledaju tatine sinove sa džipovima kako sve uzimaju.Od devojaka koje danas više ne gledaju karakterne osobine mladića već to kako se "snašao" pa do raznih bahaćenja.Ovdje će uskoro biti prklica zato traži narode bolje mesto za život da se ne bi doveo u situaciju da braniš pokradenu imovinu bagre pod izgovorom patriotizma.

ODGOVORITE