Ауди куп: Тотенхем тукао Бајерн за трофеј!

Тотенхем коначно освојио трофеј - и то у дому Бајерна! Вицешампион Европе савладао немачког првака на његовом терену и тако тријумфовао на традиционалном турниру.  Бајерну пресео Ауди куп: Синоћ се повредио Гнабри, вечерас Коман, а Тотенхем славио на пенале! Муке за Ника Ковача три дана уочи премијере у Суперкупу.

Фудбал 31.07.2019 | 23:28
Ауди куп: Тотенхем тукао Бајерн за трофеј!
Припремни "Ауди куп" одржава се на сваке две године, а овог лета је трофеј освојио Тотенхем. И то прилично узбудљиво.

На "Алијанц арени" у Минхену, у Бајерновом дому, вицешампион Европе савладао је у финалу домаћина, победивши бољим извођењем једанаестераца након што је резултат после 90 минута фудбала резултат био 2:2

Додуше, после сата игре чинило се да ће пехар мирније отићи у Лондон, зато што су Ерик Ламела и Кристијан Ериксен погађали у 19. и 59. минуту за 2:0. Ипак, Баварци су се вратили у игру...

Головима тандема рођеног 2000. године Бајерн је изједначио и изборио пенале. Први гол је дао Јан-Фите Арпа у 61. минуту, а други Алфонсо Дејвис у 82, чиме је минхенски тим одвео финале у пенал серију, у којој је успешнији био енглески састав.

Тотенхем није искористио један једанаестерац, и то када је шутирао Ериксен у другој серији, док су Баварци били непрецизни када су лопту и одговорност узимали Давид Алаба у првој и Жером Боатенг, у последњој, седмој серији.

Тотенхем се тако придружио Боки Јуниорс (2009), Интернасионалу (2011), Милану (2013), Бајерн Минхену 2015) и Наполију (2017), који су ранијих година освајали турнир у Минхену.

Подсетимо, раније данас у мечу за треће место Реал Мадрид је савладао Фенербахче, резултатом 5:3.



Традиционални Ауди куп у Минхену требало је и ове године да буде велика најава трофејне сезоне Бајерна, али уместо радости шампионима Немачке предстоје дани стрепње и неизвесности, а уочи отварања сезоне и окршаја Суперкупа Немачке у Дортмунду у суботу увече против Борусије.

Не само што их Лирој Сане недељама већ "завлачи" и нећка се око преласка у Минхен, већ су Баварци у два дана остали без довјице стартних крилних нападача. Прво је Серж Гнабри страдао синоћ против Фенербахчеа, а вечерас се повредио и Кингсли Коман и то само три минута након што је крочио на терен у финалу против Тотнехема.

Ништа ново за Француза рекли би многи који прате Бундеслигу, Комана одавно прати епитет "стакленка" пошто дечко никако нема среће с повредама, али ће због новог пеха и тренера Ковача заболети глава пошто су обојица под знаком питања за дерби с Милионерима.

Што се тиче самог финала Ауди купа, тренер Бајерна извео је шаренолик састав што је гостујући тим искористио да дође до лагане предности од 2:0 головима Ерика Ламеле у 19. и Кристијана Ериксена у 59. минуту. Ипак, само два минута касније суперталентовани новајлија из ХСВ-а Јан Фите Арп је смањио резултат, а коначних 2:2 лепим ударцем у 82. минуту поставио је Канађанин Алфонсо Дејвис којем прија нова улога левог бека на којој га Ковач форсира.

Пошто је у регуларних 90 минута било нерешено (2:2) приступило се извођењу једанаестераца, а победника је одлучио промашај искусног Џерома Боатенга у седмој серији. Тотенхему је ово први тријумф на Ауди купу у Минхену, док је Бајерн пропустио прилику да врати трофеј у своје витрине после четири године. Претходни шампион је Атлетико из Мадрида, а следећу прилику Баварци ће имати тек за две године.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар