Audi kup: Totenhem tukao Bajern za trofej!

Totenhem konačno osvojio trofej - i to u domu Bajerna! Vicešampion Evrope savladao nemačkog prvaka na njegovom terenu i tako trijumfovao na tradicionalnom turniru.  Bajernu preseo Audi kup: Sinoć se povredio Gnabri, večeras Koman, a Totenhem slavio na penale! Muke za Nika Kovača tri dana uoči premijere u Superkupu.

Fudbal 31.07.2019 | 23:28
Audi kup: Totenhem tukao Bajern za trofej!
Pripremni "Audi kup" održava se na svake dve godine, a ovog leta je trofej osvojio Totenhem. I to prilično uzbudljivo.

Na "Alijanc areni" u Minhenu, u Bajernovom domu, vicešampion Evrope savladao je u finalu domaćina, pobedivši boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je rezultat posle 90 minuta fudbala rezultat bio 2:2

Doduše, posle sata igre činilo se da će pehar mirnije otići u London, zato što su Erik Lamela i Kristijan Eriksen pogađali u 19. i 59. minutu za 2:0. Ipak, Bavarci su se vratili u igru...

Golovima tandema rođenog 2000. godine Bajern je izjednačio i izborio penale. Prvi gol je dao Jan-Fite Arpa u 61. minutu, a drugi Alfonso Dejvis u 82, čime je minhenski tim odveo finale u penal seriju, u kojoj je uspešniji bio engleski sastav.

Totenhem nije iskoristio jedan jedanaesterac, i to kada je šutirao Eriksen u drugoj seriji, dok su Bavarci bili neprecizni kada su loptu i odgovornost uzimali David Alaba u prvoj i Žerom Boateng, u poslednjoj, sedmoj seriji.

Totenhem se tako pridružio Boki Juniors (2009), Internasionalu (2011), Milanu (2013), Bajern Minhenu 2015) i Napoliju (2017), koji su ranijih godina osvajali turnir u Minhenu.

Podsetimo, ranije danas u meču za treće mesto Real Madrid je savladao Fenerbahče, rezultatom 5:3.



Tradicionalni Audi kup u Minhenu trebalo je i ove godine da bude velika najava trofejne sezone Bajerna, ali umesto radosti šampionima Nemačke predstoje dani strepnje i neizvesnosti, a uoči otvaranja sezone i okršaja Superkupa Nemačke u Dortmundu u subotu uveče protiv Borusije.

Ne samo što ih Liroj Sane nedeljama već "zavlači" i nećka se oko prelaska u Minhen, već su Bavarci u dva dana ostali bez dovjice startnih krilnih napadača. Prvo je Serž Gnabri stradao sinoć protiv Fenerbahčea, a večeras se povredio i Kingsli Koman i to samo tri minuta nakon što je kročio na teren u finalu protiv Totnehema.

Ništa novo za Francuza rekli bi mnogi koji prate Bundesligu, Komana odavno prati epitet "staklenka" pošto dečko nikako nema sreće s povredama, ali će zbog novog peha i trenera Kovača zaboleti glava pošto su obojica pod znakom pitanja za derbi s Milionerima.

Što se tiče samog finala Audi kupa, trener Bajerna izveo je šarenolik sastav što je gostujući tim iskoristio da dođe do lagane prednosti od 2:0 golovima Erika Lamele u 19. i Kristijana Eriksena u 59. minutu. Ipak, samo dva minuta kasnije supertalentovani novajlija iz HSV-a Jan Fite Arp je smanjio rezultat, a konačnih 2:2 lepim udarcem u 82. minutu postavio je Kanađanin Alfonso Dejvis kojem prija nova uloga levog beka na kojoj ga Kovač forsira.

Pošto je u regularnih 90 minuta bilo nerešeno (2:2) pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a pobednika je odlučio promašaj iskusnog Džeroma Boatenga u sedmoj seriji. Totenhemu je ovo prvi trijumf na Audi kupu u Minhenu, dok je Bajern propustio priliku da vrati trofej u svoje vitrine posle četiri godine. Prethodni šampion je Atletiko iz Madrida, a sledeću priliku Bavarci će imati tek za dve godine.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar