Миомиру прија САД: "Осмина" Вашингтона је ту!

Кецмановић после велике борбе и преокрета до осмине финала Вашингтона.  Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у осмину финала турнира у Вашингтону.  Талентовани српски тенисер прошао и друго коло.

Тенис 31.07.2019 | 23:21
Миомиру прија САД: "Осмина" Вашингтона је ту!
Београдски тенисер је после два сата и 23 минута игре победио 38. играча света, Француза Пјер-Игоа Ербера, 3:6, 6:4, 7:6 (5).

Тако је 19-годишњи тенисер још једном показао менталну чврстину. Успео је да се врати после изгубљеног првог сета и добије меч, и извесно је да га очекује нови напредак на листи.

У почетном сету није било брејка све до осмог гема када је Ербер успео да одузме сервис противнику и потом одсервира за почетни сет.

Кецмановић се брзо прибрао, држао се у игри, да би у финишу другог сета на 5:4 успео да одузме сервис Французу и тако изједначи у сетовима.

Психолошка предност је већ у том моменту била на његовој страни, имао је брејк и 4:1, али онда је уследио пад у игри Кецмановића.

Ербер је нанизао четири гема, повео брејком са 5:4 и имао сервис за победу. Миомир је успео одмах да узврати, начини рибрејк, да би потом нешто касније у тај-брејку повео са великих 5:1.

Успео је да дође до 6:3 и три меч лопте. Прве две није искористио, али јесте трећу и тако је завршио сусрет на најбољи могући начин.

Кецмановић ће у наредној рунди играти против Норберта Гомбоша из Словачке, који је у два сета биобољи од италијанског тенисера Адријана Манарина.

Гомбош је у турнир ушао као лаки лузер, пошто се због повреде повукао Кевин Андерсон.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар