Miomiru prija SAD: "Osmina" Vašingtona je tu!

Kecmanović posle velike borbe i preokreta do osmine finala Vašingtona.  Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala turnira u Vašingtonu.  Talentovani srpski teniser prošao i drugo kolo.

Tenis 31.07.2019 | 23:21
Miomiru prija SAD: "Osmina" Vašingtona je tu!
Beogradski teniser je posle dva sata i 23 minuta igre pobedio 38. igrača sveta, Francuza Pjer-Igoa Erbera, 3:6, 6:4, 7:6 (5).

Tako je 19-godišnji teniser još jednom pokazao mentalnu čvrstinu. Uspeo je da se vrati posle izgubljenog prvog seta i dobije meč, i izvesno je da ga očekuje novi napredak na listi.

U početnom setu nije bilo brejka sve do osmog gema kada je Erber uspeo da oduzme servis protivniku i potom odservira za početni set.

Kecmanović se brzo pribrao, držao se u igri, da bi u finišu drugog seta na 5:4 uspeo da oduzme servis Francuzu i tako izjednači u setovima.

Psihološka prednost je već u tom momentu bila na njegovoj strani, imao je brejk i 4:1, ali onda je usledio pad u igri Kecmanovića.

Erber je nanizao četiri gema, poveo brejkom sa 5:4 i imao servis za pobedu. Miomir je uspeo odmah da uzvrati, načini ribrejk, da bi potom nešto kasnije u taj-brejku poveo sa velikih 5:1.

Uspeo je da dođe do 6:3 i tri meč lopte. Prve dve nije iskoristio, ali jeste treću i tako je završio susret na najbolji mogući način.

Kecmanović će u narednoj rundi igrati protiv Norberta Gomboša iz Slovačke, koji je u dva seta biobolji od italijanskog tenisera Adrijana Manarina.

Gomboš je u turnir ušao kao laki luzer, pošto se zbog povrede povukao Kevin Anderson.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar