ЕП: "Орлићи" испали! "Бачен" напад за побједу!

И млађи јуниори завршили Европско првенство пре борбе за медаље. У драматичној завршници су могли да изједначе или победе, али нису ни упутили шут ка кошу. . .

Кошарка 31.07.2019 | 20:30
ЕП: "Орлићи" испали! "Бачен" напад за побједу!
Велика штета!

Српска У-18 репрезентација није направила запажен резултат на Европском првенству, а невероватан сплет околности коштао је пласмана у четвртфинале великог турнира у Грчкој.

Србија - Литванија 54:56 (16:20, 11:16, 2:12, 25:8)

У борби за месту међу најбољих осам, "орлићи" су се вратили у меч након катастрофалне треће четвртине (дали само ДВА поена) и у последњих осам секунди напали Литванце при заостатку од два поена.

Нажалост, док су се наши јуниори додавали "врућим кромпиром" време је истицало, а Стевану Карапанџићу је секунд пре краја испала лопта, која је означила болан пораз млађих јуниора.

Као што резултат говори, победника утакмице наговестила је трећа четвртина, у којој су наши играчи постигли само један кош - полагање Александра Ланговића - али ипак није било тако.

"Пробуђеном" игром до завршнице, Србија се потпуно вратила у меч и у претпоследњем минуту пришла на само посед заостатка. Алексеј Покушевски постигао је тада тројку за 54:56, а тај резултат није промењен иако је било низ прилика за то.

Најпре су Литванци промашили шут за "плус 4", потом Ланговић пола минута пре краја није искористио шут из рекета за изједначење, а балтичка селекција је затим имала "дупли" напад и није погодила ни из игре ни са линије пенала, одакле је непрецизан био Лукас Креишмонтас.

Његов други промашај, на осам секунди пре краја, створио је реалну шансу да наша репрезентација "нападне" продужетак или победу, било је и времена за то, али је седам од последњих осам секунди прошло узалуд...

Овај резултат потврдио је да Србија овог лета у јуниорској конкуренцији није ушла у борбу за медаљу.

На Светском првенству до 19 година, "орлићи" су стали у четвртфиналу. Потом је годину дана старија селекција (У-20) играла на Еуробаскету у Тел Авиву и прошла веома лоше, јер је била претпоследња и оставила је наследницима да играју у "Б" европској дивизији.

Наредни континентални турнир играће кадети, пред којима је Еуробаскет у Италији (Удине) од 9. до 17. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар