EP: "Orlići" ispali! "Bačen" napad za pobjedu!

I mlađi juniori završili Evropsko prvenstvo pre borbe za medalje. U dramatičnoj završnici su mogli da izjednače ili pobede, ali nisu ni uputili šut ka košu. . .

Košarka 31.07.2019 | 20:30
EP: "Orlići" ispali! "Bačen" napad za pobjedu!
Velika šteta!

Srpska U-18 reprezentacija nije napravila zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu, a neverovatan splet okolnosti koštao je plasmana u četvrtfinale velikog turnira u Grčkoj.

Srbija - Litvanija 54:56 (16:20, 11:16, 2:12, 25:8)

U borbi za mestu među najboljih osam, "orlići" su se vratili u meč nakon katastrofalne treće četvrtine (dali samo DVA poena) i u poslednjih osam sekundi napali Litvance pri zaostatku od dva poena.

Nažalost, dok su se naši juniori dodavali "vrućim krompirom" vreme je isticalo, a Stevanu Karapandžiću je sekund pre kraja ispala lopta, koja je označila bolan poraz mlađih juniora.

Kao što rezultat govori, pobednika utakmice nagovestila je treća četvrtina, u kojoj su naši igrači postigli samo jedan koš - polaganje Aleksandra Langovića - ali ipak nije bilo tako.

"Probuđenom" igrom do završnice, Srbija se potpuno vratila u meč i u pretposlednjem minutu prišla na samo posed zaostatka. Aleksej Pokuševski postigao je tada trojku za 54:56, a taj rezultat nije promenjen iako je bilo niz prilika za to.

Najpre su Litvanci promašili šut za "plus 4", potom Langović pola minuta pre kraja nije iskoristio šut iz reketa za izjednačenje, a baltička selekcija je zatim imala "dupli" napad i nije pogodila ni iz igre ni sa linije penala, odakle je neprecizan bio Lukas Kreišmontas.

Njegov drugi promašaj, na osam sekundi pre kraja, stvorio je realnu šansu da naša reprezentacija "napadne" produžetak ili pobedu, bilo je i vremena za to, ali je sedam od poslednjih osam sekundi prošlo uzalud...

Ovaj rezultat potvrdio je da Srbija ovog leta u juniorskoj konkurenciji nije ušla u borbu za medalju.

Na Svetskom prvenstvu do 19 godina, "orlići" su stali u četvrtfinalu. Potom je godinu dana starija selekcija (U-20) igrala na Eurobasketu u Tel Avivu i prošla veoma loše, jer je bila pretposlednja i ostavila je naslednicima da igraju u "B" evropskoj diviziji.

Naredni kontinentalni turnir igraće kadeti, pred kojima je Eurobasket u Italiji (Udine) od 9. do 17. avgusta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar