Саво подржао одлагања мечева: Нормално и логично!

Тренер Партизана сматра да у овом периоду сезоне треба имати обзира према клубовима који представљају Србију на европској сцени.

Фудбал 01.08.2019 | 08:38
Саво подржао одлагања мечева: Нормално и логично!
Српско фудбалско првенство захватила је "епидемија" одлагања утакмица. Прво нису одиграни мечеви Рад - Чукарички и Јавор - Партизан, а наредног викенда неће се састати Вождовац и Црвена звезда.

Не би то било ни толико чудно, да сезона није тек почела и да није реч о утакмицама другог, односно трећег кола Суперлиге.

Поред тога, поставља се питање да ли је, рецимо, Партизану била потребнија пауза између мечева са Конас Ки Номадсима из Велса, него што ће му бити између потенцијалних дуела са Малатијаспором или Олимпијом у трећем претколу квалификација за Лигу Европе...

На ту тему може се опширно дискутовати, а након што је директор Суперлиге Владимир Булатовић изјавио да су одлагања "у интересу српског фудбала" и најавио да "ћемо одлагати све док будемо могли", новинари су за мишљење питали и тренера црно-белих Сава Милошевића.

"Мислим да је ово сасвим логично и нормално за овај период", директан је био Милошевић, некадашњи репрезентативац Југославије, а касније и функционер Фудбалског савеза Србије.

"Наравно да нисам за то да се одлаже кад год, али ово је период који је јако деликатан по све наше представнике (у Европи - прим. аут). Првенство почиње када и прво-друго коло квалификација и јако је тешко ускладити све, а да истовремено будемо успешни. Ако је интерес да српски фудбал има више представника и да избегнемо уводне рунде квалификација, мислим да је логично да се има обзира према екипама које играју Европу".

Милошевић је додао да то што се Партизану и другима сада одлажу мечеви, не значи да су повлашћени у односу на остале суперлигаше.

"Јако је згуснут календар. Узмите календар лиге и репрезентативне паузе, па ћете видети колико већ сада има мало слободних термина. Није једноставно као што људи мисле. И ово што смо одложили ће бити проблем, јер имамо можда једини слободан термин у октобру",рекао је тренер црно-белих.

Ако наша три представника буду успешна и њихова борба за наступ у групној фази евротакмичења потраје до краја августа, домаће такмичење могло би да се нађе у озбиљном "ћорсокаку".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко Бабић

01.08.2019 07:06

Да,требало је одложити Партизанов мећ у Велсу,јер су сви конобари и кувари нашли замјену за трећу смијену и тим им је био комплетан.Да,није тужно, ббило би смијешно.Три шпанска клуба додју у заврђницу Лиге шампиона и игра се нормално.Ко зна можда се онај Садик уморио бјежећи од лавова и хватајући антилопе.Овако "квалитетном"Партизану заиста треба изаћи у сусрет.Ако заиграју против словеначке Олимпије,треба им одгодити све утакмице у августу.

ОДГОВОРИТЕ