Savo podržao odlaganja mečeva: Normalno i logično!

Trener Partizana smatra da u ovom periodu sezone treba imati obzira prema klubovima koji predstavljaju Srbiju na evropskoj sceni.

Fudbal 01.08.2019 | 08:38
Savo podržao odlaganja mečeva: Normalno i logično!
Srpsko fudbalsko prvenstvo zahvatila je "epidemija" odlaganja utakmica. Prvo nisu odigrani mečevi Rad - Čukarički i Javor - Partizan, a narednog vikenda neće se sastati Voždovac i Crvena zvezda.

Ne bi to bilo ni toliko čudno, da sezona nije tek počela i da nije reč o utakmicama drugog, odnosno trećeg kola Superlige.

Pored toga, postavlja se pitanje da li je, recimo, Partizanu bila potrebnija pauza između mečeva sa Konas Ki Nomadsima iz Velsa, nego što će mu biti između potencijalnih duela sa Malatijasporom ili Olimpijom u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope...

Na tu temu može se opširno diskutovati, a nakon što je direktor Superlige Vladimir Bulatović izjavio da su odlaganja "u interesu srpskog fudbala" i najavio da "ćemo odlagati sve dok budemo mogli", novinari su za mišljenje pitali i trenera crno-belih Sava Miloševića.

"Mislim da je ovo sasvim logično i normalno za ovaj period", direktan je bio Milošević, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i funkcioner Fudbalskog saveza Srbije.

"Naravno da nisam za to da se odlaže kad god, ali ovo je period koji je jako delikatan po sve naše predstavnike (u Evropi - prim. aut). Prvenstvo počinje kada i prvo-drugo kolo kvalifikacija i jako je teško uskladiti sve, a da istovremeno budemo uspešni. Ako je interes da srpski fudbal ima više predstavnika i da izbegnemo uvodne runde kvalifikacija, mislim da je logično da se ima obzira prema ekipama koje igraju Evropu".

Milošević je dodao da to što se Partizanu i drugima sada odlažu mečevi, ne znači da su povlašćeni u odnosu na ostale superligaše.

"Jako je zgusnut kalendar. Uzmite kalendar lige i reprezentativne pauze, pa ćete videti koliko već sada ima malo slobodnih termina. Nije jednostavno kao što ljudi misle. I ovo što smo odložili će biti problem, jer imamo možda jedini slobodan termin u oktobru",rekao je trener crno-belih.

Ako naša tri predstavnika budu uspešna i njihova borba za nastup u grupnoj fazi evrotakmičenja potraje do kraja avgusta, domaće takmičenje moglo bi da se nađe u ozbiljnom "ćorsokaku".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko Babić

01.08.2019 07:06

Da,trebalo je odložiti Partizanov meć u Velsu,jer su svi konobari i kuvari našli zamjenu za treću smijenu i tim im je bio kompletan.Da,nije tužno, bbilo bi smiješno.Tri španska kluba dodju u zavrđnicu Lige šampiona i igra se normalno.Ko zna možda se onaj Sadik umorio bježeći od lavova i hvatajući antilope.Ovako "kvalitetnom"Partizanu zaista treba izaći u susret.Ako zaigraju protiv slovenačke Olimpije,treba im odgoditi sve utakmice u avgustu.

ODGOVORITE