Бомба из Италије: Виртус "купио" вајлд-кард Евролиге!

Тим из Болоње се појачао српским играчима за наредну сезону, а богату инвестицију препознала је и Евролига у чијем ће такмичењу наступати од такмичарске 2020/21.  Виртус већ зна да ће играти Евролигу у сезони 2020/2021? Газета дело Спорт најављује овакву могућност. . .

Кошарка 31.07.2019 | 22:15
Бомба из Италије: Виртус "купио" вајлд-кард Евролиге!
Промене у систему такмичења Евролиге од 2020/21 - први ће искористити Виртус!

Како преноси италијанска "Газета дело Спорт", амбициозни тим из Болоње је већ "букирао" вајлд-кард Евролиге од наредне такмичарске сезоне, тако да ако се испостави да су ове информације тачне - у игри остале још само две специјалне позивнице.

Њима ће се надати и тимови из АБА Лиге, пошто је новом расподелом победник регионалног такмичења остао без гарантованог учешћа...

Виртус из Болоње предводи српски селектор Саша Ђорђевић, а за предстојећу сезону већ је добио неколико великих појачања, међу њима и двојицу наших плејмејкера - Милоша Теодосића и Стефана Марковића, као и одличног Винса Хантера.

Тим из Италије који је прошле сезоне освојио ФИБА Лигу шампиона, а који ће у сезони 2019/20 играти Еврокуп, последњи пут у Евролиги играо је 2007/08.

Занимљиво је и да је Милош Теодосић на представљању у новом клубу, који је за многе био неочекивани избор, донекле и "најавио" овакав сценарио.

"Евролига је још један од разлога што сам овде. Верујем да овај клуб мора да буде део тог такмичења", казао је "Тео" у Болоњи при потпису уговора на две сезоне.

Како пише Газета дело Спорт, Виртус из Болоње је већ "букирао" специјалну позивницу Евролиге за сезону 2020/2021! То значи да би у тој сезони остале две специјалне позивнице још да се доделе.

Виртус из Болоње има буџет за наредну сезону у висини од чак 15.000.000 евра!

Како пише Газета дело Спорт, екипа коју са клупе предводи Александар Ђорђевић дуплираће буџет у односу на прошлу сезону. Дакле, укупан буџет за наредну сезону је 15.000.000 евра, а 9.000.000 ће бити резервисано само за плате играча.

Гледајући тако, Виртус ће имати озбиљан буџет, евролигашки, па онда и не чуди што ће играти сигурно Евролигу оне тамо године без обзира да ли ће то право изборити на терену или неће.

Сада је још јасније како је италијански тим успео да доведе Милоша Теодосића, а близу је да осигура и долазак Стефана Марковића који је напустио Химки. Теодосић је потписао на три године, а Марковића чека двогодишњи уговор.

Подсећамо, АБА лига је добила уверавања да ће имати предност при добијању специјалне позивнице.

Евролига ће изгледати овако у сезони 2020/2021:

– 11 "А" лиценци (Реал, Барселона, Басконија, Фенербахче, Ефес, Панатинаикос, Олимпијакос, ЦСКА, Макаби, Жалгирис, Армани)
– 2 двогодишње вајлд карте (Бајерн, Асвел)
- 3 једногодишње вајлд-карте
- 2 клуба из Еврокупа (шампион и вицешампион)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар