Bomba iz Italije: Virtus "kupio" vajld-kard Evrolige!

Tim iz Bolonje se pojačao srpskim igračima za narednu sezonu, a bogatu investiciju prepoznala je i Evroliga u čijem će takmičenju nastupati od takmičarske 2020/21.  Virtus već zna da će igrati Evroligu u sezoni 2020/2021? Gazeta delo Sport najavljuje ovakvu mogućnost. . .

Košarka 31.07.2019 | 22:15
Bomba iz Italije: Virtus "kupio" vajld-kard Evrolige!
Promene u sistemu takmičenja Evrolige od 2020/21 - prvi će iskoristiti Virtus!

Kako prenosi italijanska "Gazeta delo Sport", ambiciozni tim iz Bolonje je već "bukirao" vajld-kard Evrolige od naredne takmičarske sezone, tako da ako se ispostavi da su ove informacije tačne - u igri ostale još samo dve specijalne pozivnice.

Njima će se nadati i timovi iz ABA Lige, pošto je novom raspodelom pobednik regionalnog takmičenja ostao bez garantovanog učešća...

Virtus iz Bolonje predvodi srpski selektor Saša Đorđević, a za predstojeću sezonu već je dobio nekoliko velikih pojačanja, među njima i dvojicu naših plejmejkera - Miloša Teodosića i Stefana Markovića, kao i odličnog Vinsa Hantera.

Tim iz Italije koji je prošle sezone osvojio FIBA Ligu šampiona, a koji će u sezoni 2019/20 igrati Evrokup, poslednji put u Evroligi igrao je 2007/08.

Zanimljivo je i da je Miloš Teodosić na predstavljanju u novom klubu, koji je za mnoge bio neočekivani izbor, donekle i "najavio" ovakav scenario.

"Evroliga je još jedan od razloga što sam ovde. Verujem da ovaj klub mora da bude deo tog takmičenja", kazao je "Teo" u Bolonji pri potpisu ugovora na dve sezone.

Kako piše Gazeta delo Sport, Virtus iz Bolonje je već "bukirao" specijalnu pozivnicu Evrolige za sezonu 2020/2021! To znači da bi u toj sezoni ostale dve specijalne pozivnice još da se dodele.

Virtus iz Bolonje ima budžet za narednu sezonu u visini od čak 15.000.000 evra!

Kako piše Gazeta delo Sport, ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević dupliraće budžet u odnosu na prošlu sezonu. Dakle, ukupan budžet za narednu sezonu je 15.000.000 evra, a 9.000.000 će biti rezervisano samo za plate igrača.

Gledajući tako, Virtus će imati ozbiljan budžet, evroligaški, pa onda i ne čudi što će igrati sigurno Evroligu one tamo godine bez obzira da li će to pravo izboriti na terenu ili neće.

Sada je još jasnije kako je italijanski tim uspeo da dovede Miloša Teodosića, a blizu je da osigura i dolazak Stefana Markovića koji je napustio Himki. Teodosić je potpisao na tri godine, a Markovića čeka dvogodišnji ugovor.

Podsećamo, ABA liga je dobila uveravanja da će imati prednost pri dobijanju specijalne pozivnice.

Evroliga će izgledati ovako u sezoni 2020/2021:

– 11 "A" licenci (Real, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos, CSKA, Makabi, Žalgiris, Armani)
– 2 dvogodišnje vajld karte (Bajern, Asvel)
- 3 jednogodišnje vajld-karte
- 2 kluba iz Evrokupa (šampion i vicešampion)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar