Херој трке за ЛШ: Хет-трик Андрије Павловића!

Сјајни српски шпиц дао три сва три гола против Сутјеске и увео АПОЕЛ у следећу рунду квалификација. Владимир Ивић и Макаби настављају у борби за Лигу Европе. . .  Хет-трик Павловића против Сутјеске, Клуж прошао пакао Тел Авива и заказао обрачун са Селтиком! Сјано вече српског нападача, узбудљив окршај израелског и румунског шампиона.

Фудбал 30.07.2019 | 21:30
Херој трке за ЛШ: Хет-трик Андрије Павловића!
Била је ово ноћ Андрије Павловића!

Нападач кипарског шампиона АПОЕЛ-а одиграо је најбољи меч у дресу свог новог клуба и постигао сва три гола у тријумфу за пласман у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

АПОЕЛ - Сутјеска 3:0 (2:0) /први меч 1:0/

Радов ђак и некадашњи првотимац Чукаричког и Копенхагена дошао је овог лета на Кипар као позајмљен играч Рапида из Беча и овог уторка дао велики разлог тренеру Паолу Трамецанију да рачуна на њега.

Први гол дао је у 13. минуту из одбитка, други у зицер ситуацији са голманом Црногораца Бојаном Божовићем, а трећи петом!

Тим погоцима, његов тим је оправдао улогу фаворита и ушао у двомеч 3. кола у којем ће чекати бољег из дуела Карабаг - Дандалк (први меч 1:1).

Заједно са рођеним Београђанином, који је одиграо пет мечева за "А" репрезентацију Србије, стартери АПОЕЛ-а вечерас су били и Вујадин Савић и Урош Матић.

Фантастично вече Андрије Павловћа! Бивши нападач Чукаричког и Копенхагена постига је хет-трик у победи АПОЕЛ-а над Сутјеском, којим је првак Кипра лагано оверио палсаман у треће коло квалификација за Лигу шампиона - 3:0 (2:0), укупно 4:0.

За разлику од окршаја у Никшићу, српски нападач се овога пута нашо у улози стартера, што се испоставило као прави потез Паола Трамецанија. Био је на правом месту у 13. минуту да спроведе одбитак у мрежу противника, а потом се одлично снашао и 12 минута касније након правовремене асистенције Ал Тамарија. Круна на сјајну партију стигла је у 66. минуту, када је из другог пута послао лопту у небрањени део гола на којем је стајао Владан Гиљен.

На терену су се од старта меча нашла још двојица српских играча у домаћем тиму. Урош Матић је предводио везни ред Кипрана, док је у последњој линији од старта меча био доскорашњи капитен Црвене звезде Вујадин Савић.

Клуж је заслужено прошао у трећу рунду и заказао обрачун са Селтиком, али је претходно морао да прође кроз пакао Тел Авива и одбрани минималну предност из прве утакмице (2:2).



Макаби је повео голом Блекмена у 15. минуту, али су се Кулио из једанаестерца у 19. и Рондон након одбитка у 42. минуту потрудили да румунски шампион са огромном предношћу оде на полувреме. Ипак, огромне компликације за екипу Дана Петрескуа представљао је рани изједначујући погодак Кена на почетку наставка.

Екипа Владимира Ивића је силовито нападала до краја меча, две одличне прилике пропустили су Блекмен и Коен, када се истакао Арлаускис, па је клуж отишао у наредну фазу такмичења.

Селтик ни у реваншу није имао великих проблема са естонским Каљуом (2:0), па је укупним резултатом 7:0 прошао у треће коло квалификација.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар