Heroj trke za LŠ: Het-trik Andrije Pavlovića!

Sjajni srpski špic dao tri sva tri gola protiv Sutjeske i uveo APOEL u sledeću rundu kvalifikacija. Vladimir Ivić i Makabi nastavljaju u borbi za Ligu Evrope. . .  Het-trik Pavlovića protiv Sutjeske, Kluž prošao pakao Tel Aviva i zakazao obračun sa Seltikom! Sjano veče srpskog napadača, uzbudljiv okršaj izraelskog i rumunskog šampiona.

Fudbal 30.07.2019 | 21:30
Heroj trke za LŠ: Het-trik Andrije Pavlovića!
Bila je ovo noć Andrije Pavlovića!

Napadač kiparskog šampiona APOEL-a odigrao je najbolji meč u dresu svog novog kluba i postigao sva tri gola u trijumfu za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

APOEL - Sutjeska 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

Radov đak i nekadašnji prvotimac Čukaričkog i Kopenhagena došao je ovog leta na Kipar kao pozajmljen igrač Rapida iz Beča i ovog utorka dao veliki razlog treneru Paolu Tramecaniju da računa na njega.

Prvi gol dao je u 13. minutu iz odbitka, drugi u zicer situaciji sa golmanom Crnogoraca Bojanom Božovićem, a treći petom!

Tim pogocima, njegov tim je opravdao ulogu favorita i ušao u dvomeč 3. kola u kojem će čekati boljeg iz duela Karabag - Dandalk (prvi meč 1:1).

Zajedno sa rođenim Beograđaninom, koji je odigrao pet mečeva za "A" reprezentaciju Srbije, starteri APOEL-a večeras su bili i Vujadin Savić i Uroš Matić.

Fantastično veče Andrije Pavlovća! Bivši napadač Čukaričkog i Kopenhagena postiga je het-trik u pobedi APOEL-a nad Sutjeskom, kojim je prvak Kipra lagano overio palsaman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - 3:0 (2:0), ukupno 4:0.

Za razliku od okršaja u Nikšiću, srpski napadač se ovoga puta našo u ulozi startera, što se ispostavilo kao pravi potez Paola Tramecanija. Bio je na pravom mestu u 13. minutu da sprovede odbitak u mrežu protivnika, a potom se odlično snašao i 12 minuta kasnije nakon pravovremene asistencije Al Tamarija. Kruna na sjajnu partiju stigla je u 66. minutu, kada je iz drugog puta poslao loptu u nebranjeni deo gola na kojem je stajao Vladan Giljen.

Na terenu su se od starta meča našla još dvojica srpskih igrača u domaćem timu. Uroš Matić je predvodio vezni red Kiprana, dok je u poslednjoj liniji od starta meča bio doskorašnji kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić.

Kluž je zasluženo prošao u treću rundu i zakazao obračun sa Seltikom, ali je prethodno morao da prođe kroz pakao Tel Aviva i odbrani minimalnu prednost iz prve utakmice (2:2).



Makabi je poveo golom Blekmena u 15. minutu, ali su se Kulio iz jedanaesterca u 19. i Rondon nakon odbitka u 42. minutu potrudili da rumunski šampion sa ogromnom prednošću ode na poluvreme. Ipak, ogromne komplikacije za ekipu Dana Petreskua predstavljao je rani izjednačujući pogodak Kena na početku nastavka.

Ekipa Vladimira Ivića je silovito napadala do kraja meča, dve odlične prilike propustili su Blekmen i Koen, kada se istakao Arlauskis, pa je kluž otišao u narednu fazu takmičenja.

Seltik ni u revanšu nije imao velikih problema sa estonskim Kaljuom (2:0), pa je ukupnim rezultatom 7:0 prošao u treće kolo kvalifikacija.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar