Дискусију укида страх од јавности

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је данас да иницијатива владајућег СНСД-а о измјенама Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске, практично значи да “они који су позиција желе да мијењају правила онима који су опозиција”.

Босна и Херцеговина 30.07.2019 | 14:46
Дискусију укида страх од јавности
– Они који су слаби, који се плаше, који имају одређену зебњу, прибјегавају оваквим мјерама ограничења Пословника о раду – истакао је Шаровић. 

Ако је циљ изградња демократског друштва у Републици Српској тада би, како каже Шаровић, измјена Пословника требало да иде у потпуно обрнутом процесу.

– Савремене демократије теже да омогуће свима, а поготово опозицији, да у парламенту максимално користе своје вријеме како би могли да кажу оно што желе. То и јесте сврха парламента. Уколико се ограничава, то говори о ономе ко је предлагач таквог ограничења – категоричан је Шаровић.



БН

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

КСС

30.07.2019 13:17

Вашим стајањем на чело СДС враћате углед достојанство и наду како нама члановима тако и свом поштеном народу који или неће а најчешће неможе напустити Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

30.07.2019 14:15

Шаровићу народ и борци сви су уз тебе осим криминалаца на власти у РС, обраћај се народу и борцима у овом режимском мраку, чешће животним темама.

Name

ДАЦО

30.07.2019 14:21

Браво господине Саровицу напокон неко паметан одмерен и културан на овој насој јадној политицкој сцени ,ским Додик неце моци млатити како хоце.

Name

Дадо

30.07.2019 18:01

Напокон сколован, угледан И паметан цовјек да додје на цело највеце српске странке. Зив И здрав био Јос 100 година.

Name

Xx

30.07.2019 13:19

Тацно тако, гдине Мирко. Ови би да укину опозицију тако сто це јој забранити да дискутује. Позициони цупови и онако не мисле својом главом. Њима је битна посланицка накнада. Да им сеф нареди да додју голи у Скупстину, они би и то прихватили. Толико о њиховим умовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

30.07.2019 13:48

Мислим да нико висе нема страха од јавности јер јавност је заробљена висе од 10 година.Јавност је у коми мозете слободно да прицате колико ко хоце и да се договарате како хоцете.

Name

грујо

30.07.2019 13:41

Браво, Шарке, само напред. Сталожено, храбро, али људски и без потцјењивања било кога. Све тираније су пале, мора и ова. Ко зна зашто је добро да мијењају Пословник. Нека укину све СДС не могу укинути, али ће на крају сами себе укинути. Тако је било и у Србији. Од моћне Демократске странке видјели сте шта је било након само једног пораза. Тако ће бити и овдје. За неке ствари потребно је вријеме...Видјели сте како су им "дјеца" Јелена, Драшко и Вукан држе предавања, аргументовано, културно и у "сриду". Додика ће онаква дјеца срушити. Нису корумпирани, не може их купити, а паметни, млади и лијепи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

30.07.2019 14:00

Интересантно, дали у скупштини са стране позиције има бар један посланик који мисли својом главом и који смије рећи бар нешто, не несмију они мисле туђом главом. Ово је толико страшно, једноумље, незнам ни како окарактерисати овакав потез великог вође. Све буде и прође, тако и власт, треба зивјети са комшијама и послије политичког ангажмана, а како изаћи пред обичан народ са оваквим наметањима. Народ, бар добар дио види све и све зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поповиц

30.07.2019 14:40

Сада це 20 година како слусамо о Додику те овакав те онакав...украо ово опљцко оно и тако у недоглед. А он и СНСД и даље на власти јаци за сваке изборе. И тако це бити и идуце 2020, 2022, 2024...Ми старије генерације цемо и изумријети док се несто не промјени. То ме подсеца на Краљевску војску која је цекала 50 године да оду комунисти. Нама србима судјена је диктатура дали пролетеријата или појединог аутократе! Мој драги Мирко.. У РС гласа око 600 хиљада и мање. Остали неце да гласају тамам да их пуском гонис и куле обецајес. Од тих 600 хиљада верних гласаца за црвени СНСД је 300 хиљада! Остатак пада на све остале. Па сада размисљаје и тразите нацина како се изборити за промјене. Све остало је супља прица којарезим не дотицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2019 15:12

'Ајде Бога ти ста наприца!Ниста не написа о крадји,кад су толико вјерни гласаци,сто се краду вреце и гласају они који су давно отисли са овог свијета.Само контрола гласања,измјена изборног закона,скенирање,све измхенити,па да видимо,а оној стампарији у Лактасима забранити рад!

Name

Ноћна птица

30.07.2019 15:09

Покушао баја да Говедарици приговора све и свашта, али сада је добио опасног конкурента, био на свим функцијама и све часно обављао, смјењивао га исти уз помоћ међународне заједнице, тако да издајник није, ораха у џеповима нема, јак на свим пољима. Саровиц је тврд орах и дошао у правом тренутку, браво Говедарица. Г. Саровицу активирајте те ваше (сдс) цутологе у скупштини и нема суздрзаних то је исто као за.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његос

30.07.2019 15:24

Господине Саровицу када це бити ријесено убиство Ристе Југовица, Срдјана Кнезевица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто није ријесено!

30.07.2019 17:32

Па пиитај ове на власти деценијама.

Name

Посматрац

30.07.2019 16:19

Не хвалим Саровица а присталица сам СДСа.Никада га нисам ни волио.али само да знате, Саровиц је провео витаво вријеме рата у насељу Грбавица у Сарајеву, као предсједника тадасње опстине. Па сад видите ко је боља опција за народ.Народни цовјек или неко ко никад није слузио интересима Републике Српске, само лицним. Ја сам био свједок времена и многи це да потврде ово па и припадници позиције. Наравно, многи га неце хвалити јер ни ја немам ту намјеру, али савјесни и непристрани људи хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.07.2019 16:55

Јавност је рекла на прослим изборима да Милорад Додик и СНСД имају плебисцитарну подрску. А измјена пословника треба да нас ослободи од оних који се натурају а који само млате празну сламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

31.07.2019 04:18

Уђем ја у шупу неки дан кад пацов упао у жењезно буре. Узмем штап и пружим према пацову а он гризе штап скаче ми у лице и гледа ме у очи . Звјер је најопаснија кад се нађе у безизлазној ситуацији. Опрез Мирко . Идемо до победе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2019 08:38

Има Мирко мишоловку исту ону коју му је Баја спремио прије деценију и која му је добро пореметила живот.само има и она, освета се хладна сервира.