Званично: Сарајево евро-утакмицу игра у Зеници!

Прва утакмица 3. кола Лиге Европе игра се 8. августа.  Директор "Билиног поља": Сарајеву стадион 2 дана! Навијачи зеничког клуба тражили да ''Хорде зла'' не буду смјештене на Југ.

Фудбал 29.07.2019 | 17:30
Званично: Сарајево евро-утакмицу игра у Зеници!
Фудбалски клуб Сарајево прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европе између БАТЕ Борисова или Розенборга дефинитивно ће играти – на стадиону ''Билино поље'' у Зеници!

Првобитно је та опција и била најављена, док се пар дана касније појавила информација да је актуелни шампион БиХ спреман да ''погази понос'' и Бјелорусе или Норвежане дочека на стадиону Жељезничара, који је био спреман да уступи Грбавицу на кориштење уз одређене услове.

УЕФА је током дана обавијестила Сарајево да данас истиче рок за пријаву стадиона, те да, уколико желе да играју на терену вјечитог ривала, морају да добију писмену сагласност ривала из трећег кола и Фудбалског савеза БиХ.

На крају, Сарајево је одлучило да 8. августа свој европски меч игра у Зеници, а о томе су јавност обавијестили путем званичног сајта.

Како наводи клуб са Кошева, један од основних разлога овакве одлуке јесте да су фиксни трошкови у понуди Жељезничара троструко већи од оне која је стигла од Челика.

Фудбалски клуб Сарајево се захвалио министру културе и спорта кантоналне Владе Мирваду Курићу, те градоначелнику Сарајева Абдулаху Скаки на указаној жељи за учествовањем у организацији утакмице у Сарајеву.

Клуб је истакао и да ће у циљу стварања што је могуће боље навијачке атмосфере комплетирати неколико аранжмана како би сви заинтересовани навијачи могли повољно и безбједно подржати клуб на утакмици у Зеници.

Стадион "Асим Ферхатовић - Хасе", на којем бх. шампион игра домаће утакмице, није услован за европске утакмице ове фазе па је одлучено да се утакмица организује на стадиону који ће, према ријечима директора ''Билиног поља'' Едо Омић, Сарајево користити два дана.

''Сарајево ће, са комплетном инфраструктуром, изнајмити наш стадион на 48 сати, односно дан раније и на сами дан утакмице. Ноћ раније одрадит ће и тренинг'', рекао је Омић, који напомиње како ће Сарајево одлучити на који ће начин користити зенички стадион.

Омић истиче како је био у контакту са Челиковом навијачком групом "Робијаши", који, казао је, вјероватно неће бити заинтересовани за ову утакмицу.

''Они су само тражили да навијачка група "Хорде зла" не буде смјештена на трибини Југ, на којој су традиционално највјернији Челикови навијачи када игра наш клуб. То ћемо покушати испоштовати и ставити у уговор с ФК Сарајево. У уговору ћемо назначити и како ће евентуалну штету на стадиону сносити ФК Сарајево, али нећемо тражити никакву банковну гаранцију'', напомиње Омић.

Додаје како је њихова понуда, очигледно, била повољнија од оне коју је тражио Жељезничар за изнајмљивање Грбавице.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар