Срамни Шимунић о Сулејманију: Брз је, али не довољно!

"Публика је била непријатељска и било је јако тешко, а медији су још напумпали атмосферу", испричао је Џо Шимунић за аустралијске медије о детаљима са меча Хрватске и Србије у Београду.

Фудбал 29.07.2019 | 16:52
Срамни Шимунић о Сулејманију: Брз је, али не довољно!
Ускоро се ближи шеста годишњица УЖАСНОГ старта Јосипа Шимунића на Миралему Сулејманију на утакмици квалификација за Светско првенство између Србије и Хрватске.

"Орловима" је била потребна победа како би остали у трци за пласман на Мундијал, а када је Миралем Сулејмани кренуо по гол у "отворену контру" у 80. минуту, при резултату 1:1, десио се један од ужаснијих стартова коме је сведочила београдска "Маракана".

Шимунић је уклизао с две ноге и "подигао" Сулејманија, након чега је настала општа фрка на терену и наравно - директан црвени картон за хрватског дефанзивца.

Одмах после утакмице Шимунић се извинио Сулејманију због старта, али питање је колико је био искрен у томе пошто је у изјави за једну радио станицу из Аустралије, где је уосталом и рођен, другачије говорио о том детаљу, готово гнусно.

"Био је брз, али није био довољно брз!", казао је Шимунић који је у једном од претходних интервјуа казао да би упркос црвеном картону и повреди ривала - то поновио исто.

Срећом по Сулејманија оток је спао после неколико дана, али нажалост Србија није успела да слави на тој утакмици, тако да се Хрватска практично тада пласирала на Светско првенство, на ком додуше није направила неки резултат.

"Играо сам пуно утакмица, али ми је било јако тешко играти у таквој атмосфери. Публика је била непријатељска и било је јако тешко, а медији су још напумпали атмосферу. Ипак, на крају ми се то свидело...", казао је Џо Шимунић који је после тога одиграо још само један меч за Хрватску, против Исланда, али га је ФИФА потом казнила због усташког поклича.

Упркос таквим испадима од недавно је селектор репрезентације Хрватске до 19 година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Какав смраф

29.07.2019 18:36

Од цовјека. Све је слагп

ОДГОВОРИТЕ