Sramni Šimunić o Sulejmaniju: Brz je, ali ne dovoljno!

"Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu", ispričao je Džo Šimunić za australijske medije o detaljima sa meča Hrvatske i Srbije u Beogradu.

Fudbal 29.07.2019 | 16:52
Sramni Šimunić o Sulejmaniju: Brz je, ali ne dovoljno!
Uskoro se bliži šesta godišnjica UŽASNOG starta Josipa Šimunića na Miralemu Sulejmaniju na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Hrvatske.

"Orlovima" je bila potrebna pobeda kako bi ostali u trci za plasman na Mundijal, a kada je Miralem Sulejmani krenuo po gol u "otvorenu kontru" u 80. minutu, pri rezultatu 1:1, desio se jedan od užasnijih startova kome je svedočila beogradska "Marakana".

Šimunić je uklizao s dve noge i "podigao" Sulejmanija, nakon čega je nastala opšta frka na terenu i naravno - direktan crveni karton za hrvatskog defanzivca.

Odmah posle utakmice Šimunić se izvinio Sulejmaniju zbog starta, ali pitanje je koliko je bio iskren u tome pošto je u izjavi za jednu radio stanicu iz Australije, gde je uostalom i rođen, drugačije govorio o tom detalju, gotovo gnusno.

"Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!", kazao je Šimunić koji je u jednom od prethodnih intervjua kazao da bi uprkos crvenom kartonu i povredi rivala - to ponovio isto.

Srećom po Sulejmanija otok je spao posle nekoliko dana, ali nažalost Srbija nije uspela da slavi na toj utakmici, tako da se Hrvatska praktično tada plasirala na Svetsko prvenstvo, na kom doduše nije napravila neki rezultat.

"Igrao sam puno utakmica, ali mi je bilo jako teško igrati u takvoj atmosferi. Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu. Ipak, na kraju mi se to svidelo...", kazao je Džo Šimunić koji je posle toga odigrao još samo jedan meč za Hrvatsku, protiv Islanda, ali ga je FIFA potom kaznila zbog ustaškog pokliča.

Uprkos takvim ispadima od nedavno je selektor reprezentacije Hrvatske do 19 godina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kakav smraf

29.07.2019 18:36

Od covjeka. Sve je slagp

ODGOVORITE