Лопаре: Сајам домаћих производа

Куповином домаћих производа помажемо развој националне економије, поручио је у Лопарама отварајући сајам „Домаћих производа и кућне радиности" Министар спољне трговине у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић.

Република Српска 28.07.2019 | 17:33
Лопаре: Сајам домаћих производа
Сајам се одржава у порти храма Покрова Пресвете Богородице у оквиру Осмих „Дана дијаспоре".

Шаровић је истакао да у посљедњих неколико година министарство помаже општину Лопаре да истрају у овој манифестацији која је врло важна за цијели овај крај да подстиче домаћу производњу.



Он је додао да је општина Лопаре примјер како се постиже сарадња са дијаспором, те да његује манифестацију „Дани дијаспоре" у оквиру које се и одржава сајам.

Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је задовољство, а сајам назвао народним сабором, те напоменуо да је данас прилика да се друже Мајевичани са земљацима из дијаспоре који су у родном крају.

-У оквиру Дана дијаспоре јуче је одржан привредни форум гдје се разговарало са људима из дијаспоре шта и како треба учинити да што више њих улаже у родни крај- рекао је Савић.



Он је подсјетио да је сарадња са дијаспором у овој мајевичкој општини дала одличне резултате.

Савић се осврнуо и на корист сајма по локалну заједницу.

-Када смо почели са сајмом, нисмо имали ниједан брендиран производ, а данас имамо препознатљиве мајевичке воћне ракије из Дестилерије „Епоха" која има четири бренда. У току су активности да се заштити мајевички сир, рекао је Савић.

Овогодишњи сајам „Домаћих производа и кућне радиности" окупио је 56 излагача а присутан је велики број грађана Лопаре као и људи из дијаспоре.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лопарац

28.07.2019 17:16

Домаћи производи стока, сир,млијако јаја. то још једино можемо да произведемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

28.07.2019 18:20

Одлична манифестација, што се тиче сира, млијака и јаја неко ми то не може произвести.

Name

Јоја

28.07.2019 20:49

Саровиц легенда ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТЊАК

28.07.2019 21:40

Како је могуце да Милицевиц није у стању да сем фудбалског турнира (традиција 16 година) и овновиаде, традиција (преко 20 година), ниједну манифестацију није у стању да направи. Али зато је спреман да се дописује са министарком Лејлом, тај медиски маг, како би тако скренуо пазњу на себе небили га Саровиц позиционирао у СДС. Брука, срамота... Милицевиц годинама обмањује јавност РС, самим тим и Теслицане. За време његовог управљања опстином сем несто асфалтираних путева ( у 21 веку о томе полемисемо) и просирења водоводне мрезе и канализације (пројекат бивсег нацелника, кредитна средства). тај цовјек за Теслиц ниста није урадио. Да Теслиц нема Бању вруцицу био би мртав град. Ради Савицу све најболхе, ово су примјери како политицари воде опстину а не као Милицевици, даим је све, да је свим да они управљају, а толико су неспособни да је то страсно. пс сем за медије, ту је тата, протекле поплаве је максимално искористио да се испромовисе а 500 вреца за пјесак обезбједио, ало Теслицани докле це вас овај кретен, зеницанин питњак вуци за нос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.07.2019 14:31

Иххх код нас у Лопарама је увијек весело и несто се слави,крсне славе,патастоси,ломе се љебови,ниста друго се и не рафи,само " усе насе и подасе"

Name

куку нама са нама

29.07.2019 14:38

У порти храма..трговина...дно

ОДГОВОРИТЕ