Lopare: Sajam domaćih proizvoda

Kupovinom domaćih proizvoda pomažemo razvoj nacionalne ekonomije, poručio je u Loparama otvarajući sajam „Domaćih proizvoda i kućne radinosti" Ministar spoljne trgovine u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović.

Republika Srpska 28.07.2019 | 17:33
Lopare: Sajam domaćih proizvoda
Sajam se održava u porti hrama Pokrova Presvete Bogorodice u okviru Osmih „Dana dijaspore".

Šarović je istakao da u posljednjih nekoliko godina ministarstvo pomaže opštinu Lopare da istraju u ovoj manifestaciji koja je vrlo važna za cijeli ovaj kraj da podstiče domaću proizvodnju.On je dodao da je opština Lopare primjer kako se postiže saradnja sa dijasporom, te da njeguje manifestaciju „Dani dijaspore" u okviru koje se i održava sajam.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zadovoljstvo, a sajam nazvao narodnim saborom, te napomenuo da je danas prilika da se druže Majevičani sa zemljacima iz dijaspore koji su u rodnom kraju.

-U okviru Dana dijaspore juče je održan privredni forum gdje se razgovaralo sa ljudima iz dijaspore šta i kako treba učiniti da što više njih ulaže u rodni kraj- rekao je Savić.On je podsjetio da je saradnja sa dijasporom u ovoj majevičkoj opštini dala odlične rezultate.

Savić se osvrnuo i na korist sajma po lokalnu zajednicu.

-Kada smo počeli sa sajmom, nismo imali nijedan brendiran proizvod, a danas imamo prepoznatljive majevičke voćne rakije iz Destilerije „Epoha" koja ima četiri brenda. U toku su aktivnosti da se zaštiti majevički sir, rekao je Savić.

Ovogodišnji sajam „Domaćih proizvoda i kućne radinosti" okupio je 56 izlagača a prisutan je veliki broj građana Lopare kao i ljudi iz dijaspore.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Loparac

28.07.2019 19:16

Domaći proizvodi stoka, sir,mlijako jaja. to još jedino možemo da proizvedemo.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

28.07.2019 20:20

Odlična manifestacija, što se tiče sira, mlijaka i jaja neko mi to ne može proizvesti.

Name

Joja

28.07.2019 22:49

Sarovic legenda ..

ODGOVORITE
Name

PITNJAK

28.07.2019 23:40

Kako je moguce da Milicevic nije u stanju da sem fudbalskog turnira (tradicija 16 godina) i ovnoviade, tradicija (preko 20 godina), nijednu manifestaciju nije u stanju da napravi. Ali zato je spreman da se dopisuje sa ministarkom Lejlom, taj mediski mag, kako bi tako skrenuo paznju na sebe nebili ga Sarovic pozicionirao u SDS. Bruka, sramota... Milicevic godinama obmanjuje javnost RS, samim tim i Teslicane. Za vreme njegovog upravljanja opstinom sem nesto asfaltiranih puteva ( u 21 veku o tome polemisemo) i prosirenja vodovodne mreze i kanalizacije (projekat bivseg nacelnika, kreditna sredstva). taj covjek za Teslic nista nije uradio. Da Teslic nema Banju vrucicu bio bi mrtav grad. Radi Savicu sve najbolhe, ovo su primjeri kako politicari vode opstinu a ne kao Milicevici, daim je sve, da je svim da oni upravljaju, a toliko su nesposobni da je to strasno. ps sem za medije, tu je tata, protekle poplave je maksimalno iskoristio da se ispromovise a 500 vreca za pjesak obezbjedio, alo Teslicani dokle ce vas ovaj kreten, zenicanin pitnjak vuci za nos...

ODGOVORITE
Name

re

29.07.2019 16:31

Ihhh kod nas u Loparama je uvijek veselo i nesto se slavi,krsne slave,patastosi,lome se ljebovi,nista drugo se i ne rafi,samo " use nase i podase"

Name

kuku nama sa nama

29.07.2019 16:38

U porti hrama..trgovina...dno

ODGOVORITE