Цвајта: Почела мисија „повратак у Бундеслигу“!

Пуцањ Гомеза, па еврогол Дидавија - Штутгарт сломио Хановер у дербију Цвајте! Одличан меч на Мерцедес Бенз Арени и обрачун два фаворита за повратак у елитни ранг такмичења - 2:1.

Фудбал 26.07.2019 | 23:14
Цвајта: Почела мисија „повратак у Бундеслигу“!
Мисија под називом "поварак у Бундеслигу" је званично почела. Штутгарт је на својој Мерцедес Бенз Арени показао да је и у стању да успе у томе, пошто је једном од дербија премијерног кола у Цвајти надиграо Хановер и дошао до три драгоцена бода. Изузетно важна када је стицање самопоуздања на старту сезоне у питању - 2:1 (2:1).

Популарне Швабе су одлучно ушле у меч, што им се вратило у 29. минуту. Млади Хрват Борна Соса је одлично центрирао са леве стране и искористио квалитете и голгетерски њух Марија Гомеза. Искусни нападач је редовно погађао у припремном периоду, а добру форму потврдио је и на овом мечу. Начин на који је реаговао и захватио лопту оставио је Цилера без шансе да спречи вођство домаћина.

На најлепши тренутак утакмице чекало се свега седам минута. Данијел Дидави је на маестралан начин извео слободан ударац са око 25 метара удаљености од противничког гола и Цилер је поново био матиран. Тада је деловало да ће домаћин лагано до победе, али да не буде тако постарао се несрећни Максим Авуђа. Момак који је играо у омладинском погону Бајерна у 35. минуту је заменио Каминског, а онда у 39. минуту на комичан начин послао лопту у своју мрежу. На крају није успео ни да заврши меч, пошто је пет минута пре краја зарадио другу јавну опомену.

Хановер је у једном тренутку био и више него равноправан противник, па је истински дерби два фаворита врло лако могао да превагне и на гостујућу страну. Ипак, домаћин је све налете екипе Мирка Сломке некако успео да заустави и на крају стигне до заслужене победе. Када се све сагледа. Штутгарт је имао посед и нешто већи број изгледних шанси, па му три освојена бода апсолутно припадају. Хановер ће већ наредног викенда на свом терену појурити бодове против Јан Регензбурга и покушати да неутралише стартни пораз. Са друге стране, Штутгарт иде на ноге Хајденхајму, где ће бити у прилици да потврди квалитет и на идеалан начин отвори ову сезону.

БУНДЕСЛИГА 2 - 1. КОЛО: 

Петак

Штутгарт - Хановер 2:1 (2:1)
/Гомез 29, Дидави 36 - Авуђа 39аг/

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар