Cvajta: Počela misija „povratak u Bundesligu“!

Pucanj Gomeza, pa evrogol Didavija - Štutgart slomio Hanover u derbiju Cvajte! Odličan meč na Mercedes Benz Areni i obračun dva favorita za povratak u elitni rang takmičenja - 2:1.

Fudbal 26.07.2019 | 23:14
Cvajta: Počela misija „povratak u Bundesligu“!
Misija pod nazivom "povarak u Bundesligu" je zvanično počela. Štutgart je na svojoj Mercedes Benz Areni pokazao da je i u stanju da uspe u tome, pošto je jednom od derbija premijernog kola u Cvajti nadigrao Hanover i došao do tri dragocena boda. Izuzetno važna kada je sticanje samopouzdanja na startu sezone u pitanju - 2:1 (2:1).

Popularne Švabe su odlučno ušle u meč, što im se vratilo u 29. minutu. Mladi Hrvat Borna Sosa je odlično centrirao sa leve strane i iskoristio kvalitete i golgeterski njuh Marija Gomeza. Iskusni napadač je redovno pogađao u pripremnom periodu, a dobru formu potvrdio je i na ovom meču. Način na koji je reagovao i zahvatio loptu ostavio je Cilera bez šanse da spreči vođstvo domaćina.

Na najlepši trenutak utakmice čekalo se svega sedam minuta. Danijel Didavi je na maestralan način izveo slobodan udarac sa oko 25 metara udaljenosti od protivničkog gola i Ciler je ponovo bio matiran. Tada je delovalo da će domaćin lagano do pobede, ali da ne bude tako postarao se nesrećni Maksim Avuđa. Momak koji je igrao u omladinskom pogonu Bajerna u 35. minutu je zamenio Kaminskog, a onda u 39. minutu na komičan način poslao loptu u svoju mrežu. Na kraju nije uspeo ni da završi meč, pošto je pet minuta pre kraja zaradio drugu javnu opomenu.

Hanover je u jednom trenutku bio i više nego ravnopravan protivnik, pa je istinski derbi dva favorita vrlo lako mogao da prevagne i na gostujuću stranu. Ipak, domaćin je sve nalete ekipe Mirka Slomke nekako uspeo da zaustavi i na kraju stigne do zaslužene pobede. Kada se sve sagleda. Štutgart je imao posed i nešto veći broj izglednih šansi, pa mu tri osvojena boda apsolutno pripadaju. Hanover će već narednog vikenda na svom terenu pojuriti bodove protiv Jan Regenzburga i pokušati da neutrališe startni poraz. Sa druge strane, Štutgart ide na noge Hajdenhajmu, gde će biti u prilici da potvrdi kvalitet i na idealan način otvori ovu sezonu.

BUNDESLIGA 2 - 1. KOLO: 

Petak

Štutgart - Hanover 2:1 (2:1)
/Gomez 29, Didavi 36 - Avuđa 39ag/

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar