Арсенал одуван!

Из Ливерпула стигла страшна понуда за Заху, али у игри је и Челси! Преокрет у причи око сјајног крила. . .

Фудбал 26.07.2019 | 20:40
Арсенал одуван!
Недељама је Арсенал покушавао да издествује трансфер Вилфреда Захе, играч је био спреман да погура причу захтевом за трансфер, али Арсеналове финансијске могућност једноставно не дозвољавају ову операцију.

Кристал Палас је одмах ставио свима до знања да неће ићи испод цене од 80.000.000 фунти (90.000.000 евра) за свог најбољег играча, што је ван Арсеналових домашаја. Тобџије су прво понудиле 40.000.000 фунти и глатко су одбијене. Спремао је Арсенал и другу понуду, али она опет није ни близу Паласових захтева.

Али је зато мимо свих очекивања из Ливерпула стигла потврда да би Палас могао да добије оно што тражи. Угледни Телеграф открива да је Евертон постао фаворит за за довођење Захе и да је већ контактирао Арсенал са поруком да је спреман да плати 60.000.000 фунти за Заху и приде дода турског нападача Џенка Тосуна како би покрио разлику до тражене цене. Тосунова вредност је некада била и већа од 20.000.000 фунти, али је у великом паду форму у последњих годину и по дана и питање је колика му је цена данас.

Тосун је дошао на Гудсион Парк пре 18 месеца за чак 27.000.000 фунти из Бешикташа, али је на 39 мечева постигао само осам премијерлигашких голова и разочарао је. Цена му је пала, али би Палас можда могао да прихвати Евертонову процену да је Турчин вредан тих 20.000.000 фунти разлике уз кеш за Заху. Поготово што се Палас заиста интересоавао и распитивао за довођење Тосуна јер му је потребан нападач, а Хоџсон верује да може да врати Турчина у форму.

Евертон жури са овом причом јер га је страх да би могао да га престигне – Челси?! Да, Челси којем су забрањени трансфери у овом и наредном прелазном року.

Плавци су и те како заинтересовани за Заху, али су им руке везане због трансфер суспензије. Зато покушавају да нагаоворе играча да сачека наредно лето када би могли да га купе. А Палас би убедили на други начин. Миши Батшуаји је прошле сезоне блистао на позајмици из Челсија у Паласу. Челси је спреман да га опет пошаље на Селхурст парк чиме би Кристал Палас решио питање нападача и не би им био потребан Тосун.

Зато се Евертону жури... Поготово што је Захин главни мотив за одласком та амбиција да игра у великом клубу и да покаже да је Манчестер Јунајтед погрешио са њим. Челси то може да му понуди, Евертон ипак није класа најбољих премијерлигашких клубова. Али се нада да би са Захом могао то да постане...

Такође, играчу се остаје у Лондону, али то не неће бити кључна препрека за трансфер у Евертон. Чека нас расплет око Захе, а Арсенал је и дефинитивно одуван из ове трке осим ако експресно не реагује са дупло већом понудом. То је мало вероватно и Тобџије ће вероватно активирати план Б и реализовати трансфер Евертона Соареса из Гремија за 40.000.000 евра са којим је већ све договорено и који је већ обавио лекарске прегледе у Бразилу под контролом Арсеналових стручњака.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар