Arsenal oduvan!

Iz Liverpula stigla strašna ponuda za Zahu, ali u igri je i Čelsi! Preokret u priči oko sjajnog krila. . .

Fudbal 26.07.2019 | 20:40
Arsenal oduvan!
Nedeljama je Arsenal pokušavao da izdestvuje transfer Vilfreda Zahe, igrač je bio spreman da pogura priču zahtevom za transfer, ali Arsenalove finansijske mogućnost jednostavno ne dozvoljavaju ovu operaciju.

Kristal Palas je odmah stavio svima do znanja da neće ići ispod cene od 80.000.000 funti (90.000.000 evra) za svog najboljeg igrača, što je van Arsenalovih domašaja. Tobdžije su prvo ponudile 40.000.000 funti i glatko su odbijene. Spremao je Arsenal i drugu ponudu, ali ona opet nije ni blizu Palasovih zahteva.

Ali je zato mimo svih očekivanja iz Liverpula stigla potvrda da bi Palas mogao da dobije ono što traži. Ugledni Telegraf otkriva da je Everton postao favorit za za dovođenje Zahe i da je već kontaktirao Arsenal sa porukom da je spreman da plati 60.000.000 funti za Zahu i pride doda turskog napadača Dženka Tosuna kako bi pokrio razliku do tražene cene. Tosunova vrednost je nekada bila i veća od 20.000.000 funti, ali je u velikom padu formu u poslednjih godinu i po dana i pitanje je kolika mu je cena danas.

Tosun je došao na Gudsion Park pre 18 meseca za čak 27.000.000 funti iz Bešiktaša, ali je na 39 mečeva postigao samo osam premijerligaških golova i razočarao je. Cena mu je pala, ali bi Palas možda mogao da prihvati Evertonovu procenu da je Turčin vredan tih 20.000.000 funti razlike uz keš za Zahu. Pogotovo što se Palas zaista interesoavao i raspitivao za dovođenje Tosuna jer mu je potreban napadač, a Hodžson veruje da može da vrati Turčina u formu.

Everton žuri sa ovom pričom jer ga je strah da bi mogao da ga prestigne – Čelsi?! Da, Čelsi kojem su zabranjeni transferi u ovom i narednom prelaznom roku.

Plavci su i te kako zainteresovani za Zahu, ali su im ruke vezane zbog transfer suspenzije. Zato pokušavaju da nagaovore igrača da sačeka naredno leto kada bi mogli da ga kupe. A Palas bi ubedili na drugi način. Miši Batšuaji je prošle sezone blistao na pozajmici iz Čelsija u Palasu. Čelsi je spreman da ga opet pošalje na Selhurst park čime bi Kristal Palas rešio pitanje napadača i ne bi im bio potreban Tosun.

Zato se Evertonu žuri... Pogotovo što je Zahin glavni motiv za odlaskom ta ambicija da igra u velikom klubu i da pokaže da je Mančester Junajted pogrešio sa njim. Čelsi to može da mu ponudi, Everton ipak nije klasa najboljih premijerligaških klubova. Ali se nada da bi sa Zahom mogao to da postane...

Takođe, igraču se ostaje u Londonu, ali to ne neće biti ključna prepreka za transfer u Everton. Čeka nas rasplet oko Zahe, a Arsenal je i definitivno oduvan iz ove trke osim ako ekspresno ne reaguje sa duplo većom ponudom. To je malo verovatno i Tobdžije će verovatno aktivirati plan B i realizovati transfer Evertona Soaresa iz Gremija za 40.000.000 evra sa kojim je već sve dogovoreno i koji je već obavio lekarske preglede u Brazilu pod kontrolom Arsenalovih stručnjaka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar