Предсједник КК Партизан: Спремамо нешто велико!

Остоја Мијаиловић најављује довођење играча на позицији 5, који би могао да буде "велико изненађење", као и на позицији 2. "Мислим да ћемо урадити најбољи могући прелазни рок", каже он.

Кошарка 26.07.2019 | 10:13
Предсједник КК Партизан: Спремамо нешто велико!
Кошаркашки клуб Партизан у процесу је прављења новог тима. Отишло је неколико играча, укључујући старосједиоца Вању Маринковића, али је дошло и неколико нових.

На путу су нова појачања, бар тако најављује први човјек клуба Остоја Мијаиловић. "Петица" и "двојка" су позиције на којима би требало очекивати нова лица.

"Радимо доста на позицији центра, што нам је јако важно. Да доведемо квалитетног играча на позицији центра. Као и на позицији два, то су нам двије јако важне позиције. Водићемо рачуна о сваком детаљу као и код играча које смо до сада доводили. Тражимо изузетно квалитетног играча на позицији пет, биће то изненађење за све. Јер нам је јако важна та позиција. Имамо неколико кандидата. Даћемо све да доведемо можда и најбоље могуће појачање које се нуди на тржишту", рекао је Мијаиловић за Моззартспорт.

Задовољан је досадашњим радом у прелазном року и оцјењује да би ово могао да буде "најбољи могући".

"Никола Лончар и Андреа Тринкијери даноноћно раде на томе. Размјењујемо информације, слушам струку. Моје је да одговоримо њиховим захтјевима."

Мијаиловић је потврдио да је практично све договорено са Огњеном Јарамазом, као и да су Стефан Јанковић и Бонџа Си под уговорима и да ће стручни штаб одлучити о њиховој судбини. Ту је и Алексеј Николић за кога би Мијаиловић волио да остане, а за кога постоји интересовање Виртуса.

"Он нема излазну клаузулу обештећења. Било је вербалних контаката из појединих клубова, колико би износило обештећење. Моја жеља је да Николић остане у Партизану. Уколико одлучи другачије, има на то право, или стручни штаб одлучи, одредићемо обештећење. То је играч који је доста напредовао. Николић воли Партизан као и његова публика. Сви желимо да остане. Ако буде било другачије, сигурно ће бити откупна клаузула, фиксна, коју ће клуб одредити", рекао је Мијаиловић.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Немања Гордић, Рашон Томас, Вилијам Мозли, Жанис Пејнерс. 

ОТИШЛИ: Вања Маринковић (Валенсија), Џок Лендејл (Жалгирис), Амар Гегић, Урош Трифуновић (позајмица у Мегу).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар