Predsjednik KK Partizan: Spremamo nešto veliko!

Ostoja Mijailović najavljuje dovođenje igrača na poziciji 5, koji bi mogao da bude "veliko iznenađenje", kao i na poziciji 2. "Mislim da ćemo uraditi najbolji mogući prelazni rok", kaže on.

Košarka 26.07.2019 | 10:13
Predsjednik KK Partizan: Spremamo nešto veliko!
Košarkaški klub Partizan u procesu je pravljenja novog tima. Otišlo je nekoliko igrača, uključujući starosjedioca Vanju Marinkovića, ali je došlo i nekoliko novih.

Na putu su nova pojačanja, bar tako najavljuje prvi čovjek kluba Ostoja Mijailović. "Petica" i "dvojka" su pozicije na kojima bi trebalo očekivati nova lica.

"Radimo dosta na poziciji centra, što nam je jako važno. Da dovedemo kvalitetnog igrača na poziciji centra. Kao i na poziciji dva, to su nam dvije jako važne pozicije. Vodićemo računa o svakom detalju kao i kod igrača koje smo do sada dovodili. Tražimo izuzetno kvalitetnog igrača na poziciji pet, biće to iznenađenje za sve. Jer nam je jako važna ta pozicija. Imamo nekoliko kandidata. Daćemo sve da dovedemo možda i najbolje moguće pojačanje koje se nudi na tržištu", rekao je Mijailović za Mozzartsport.

Zadovoljan je dosadašnjim radom u prelaznom roku i ocjenjuje da bi ovo mogao da bude "najbolji mogući".

"Nikola Lončar i Andrea Trinkijeri danonoćno rade na tome. Razmjenjujemo informacije, slušam struku. Moje je da odgovorimo njihovim zahtjevima."

Mijailović je potvrdio da je praktično sve dogovoreno sa Ognjenom Jaramazom, kao i da su Stefan Janković i Bondža Si pod ugovorima i da će stručni štab odlučiti o njihovoj sudbini. Tu je i Aleksej Nikolić za koga bi Mijailović volio da ostane, a za koga postoji interesovanje Virtusa.

"On nema izlaznu klauzulu obeštećenja. Bilo je verbalnih kontakata iz pojedinih klubova, koliko bi iznosilo obeštećenje. Moja želja je da Nikolić ostane u Partizanu. Ukoliko odluči drugačije, ima na to pravo, ili stručni štab odluči, odredićemo obeštećenje. To je igrač koji je dosta napredovao. Nikolić voli Partizan kao i njegova publika. Svi želimo da ostane. Ako bude bilo drugačije, sigurno će biti otkupna klauzula, fiksna, koju će klub odrediti", rekao je Mijailović.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Nemanja Gordić, Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Žanis Pejners. 

OTIŠLI: Vanja Marinković (Valensija), Džok Lendejl (Žalgiris), Amar Gegić, Uroš Trifunović (pozajmica u Megu).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar