ЛЕ: Сарајево домаћин на ''Билином пољу''!

Стадион у Сарајеву не испуњава услове УЕФА.

Фудбал 26.07.2019 | 09:16
ЛЕ: Сарајево домаћин на ''Билином пољу''!
Фудбалски клуб Сарајево 8. и 15. августа игра утакмице трећег кола квалификација за Лигу Европе, а ривал ће бити бољи из двомеча друге рунде између представника Бјелорусије и Норвешке БАТЕ Борисова и Розенборга.

Како је саопштено из клуба, стадион "Асим Ферхатовић - Хасе" не испуњава услове за ову фазу такмичења, те утакмица неће моћи бити одиграна у Сарајеву. Умјесто тога, сусрет ће се играти на - Билином пољу у Зеници!

Најављени радови на терену и друга потребна улагања од стране одговорних страна на стадиону "Асим Ферхатовић - Хасе" уочи утакмице репрезентације БиХ против Италије нису се десили, што је резултирало тиме да се предстојећа утакмица 3. кола квалификација за Лигу Европе мора играти у Зеници.

Стадион "Асим Ферхатовић - Хасе" је у власништву Општине Центар, те чињеница да власник није Фудбалски клуб Сарајево представља камен спотицања при неопходном инвестирању у стадион.

Како се наводи на сајту клуба, Фудбалски клуб Сарајево се нада да ова техничка околност, која није била под утицајем клуба, неће спријечити вјерне навијаче да подрже свој клуб у утакмици која ће се играти у Зеници. С тим у вези, ФК Сарајево ће се потрудити да својим навијачима обезбиједи све што је у моћи клуба за угођај и гледање утакмице на зеничком стадиону.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар