LE: Sarajevo domaćin na ''Bilinom polju''!

Stadion u Sarajevu ne ispunjava uslove UEFA.

Fudbal 26.07.2019 | 09:16
LE: Sarajevo domaćin na ''Bilinom polju''!
Fudbalski klub Sarajevo 8. i 15. avgusta igra utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a rival će biti bolji iz dvomeča druge runde između predstavnika Bjelorusije i Norveške BATE Borisova i Rozenborga.

Kako je saopšteno iz kluba, stadion "Asim Ferhatović - Hase" ne ispunjava uslove za ovu fazu takmičenja, te utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na - Bilinom polju u Zenici!

Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije nisu se desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope mora igrati u Zenici.

Stadion "Asim Ferhatović - Hase" je u vlasništvu Opštine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion.

Kako se navodi na sajtu kluba, Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost, koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi da svojim navijačima obezbijedi sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar