Војници из БиХ на безбједном мјесту

Након информације о самоубилачкомнападу у Авганистану у којем је јутрос погинуо један хрватски војник, а двојица рањена, из Оружаних снага БиХ су саопштили да су чланови мисије из БиХ на безбједном.  

Босна и Херцеговина 24.07.2019 | 13:38
Војници из БиХ на безбједном мјесту
– Редовном линијом извјештавања из мисије ‘Одлучна подршка’ у Авганистану потврђено је да нико од припадника Оружаних снага БиХ није био изложен нападу који се десио јутрос у рејону Кабула – саопштено је.

Сви припадници ОС БиХ који се налазе у мисији подршке миру у ИР Авганистану су безбиједни и налазе се на редовном обављају задатака.

Како преносе хрватски медији, преминуо је један хрватски војник који је јутрос тешко повријеђен заједно с још двојицом својих колега у нападу бомбаша самоубице у Авганистану. 

Према писању Вечерњег листа, војници који су страдали у нападу били су из Осијека, Винковаца и Сесвета. Војник који је преминуо имао је тешке повреде главе, други војник има сломљену бедрену кост, док је трећем повријеђена рука.

Тренутно се у Авганистану налази 99 хрватских војника. Из Хрватске наводе како војници на терен иду уз потпуну заштиту, али истичу да је такве инциденте тешко спријечити.
Министар одбране Републике Хрватске Дамир Крстичевић је раније истакао да су на мјесто догађаја изашле авганистанске снаге и пружиле помоћ повријеђеним војницима. Он је додао како је увиђај у току те је навео да возило није било блиндирано да би посљедице биле пуно теже.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е

24.07.2019 13:59

Чуј на безбједном мјесту. Па нису ваљда тамо отишли да се крију да би били на безбједном мјесту него да пружају сам не знам коме и какву помоћ. Како НАТО војник у Авганистану може бити безбједан, никако. Једино су безбједни ови што се шепуре по БиХ, а у Авганистану нема шансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

24.07.2019 15:13

И ко хоће у НАТО ?? Па ваљда нам је било доста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Нико

24.07.2019 16:27

Ови иду за паре друг,нису ти ово Титини партизани .

Name

Без мозга

24.07.2019 17:59

Засто су ти људи отисли у Авганистан ? јесули они плаценици и ко то финансира? Знајули они да су окупатори ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Се"У Брез Везе,

25.07.2019 17:45

Нишу им могли ниста : енгл _ па туди па амигоси" хало "цели нато пакт усмеримо на Афган_це ! па дајте им мир нека зиве како желе у својој домовини .