Vojnici iz BiH na bezbjednom mjestu

Nakon informacije o samoubilačkomnapadu u Avganistanu u kojem je jutros poginuo jedan hrvatski vojnik, a dvojica ranjena, iz Oružanih snaga BiH su saopštili da su članovi misije iz BiH na bezbjednom.  

Bosna i Hercegovina 24.07.2019 | 13:38
Vojnici iz BiH na bezbjednom mjestu
– Redovnom linijom izvještavanja iz misije ‘Odlučna podrška’ u Avganistanu potvrđeno je da niko od pripadnika Oružanih snaga BiH nije bio izložen napadu koji se desio jutros u rejonu Kabula – saopšteno je.

Svi pripadnici OS BiH koji se nalaze u misiji podrške miru u IR Avganistanu su bezbijedni i nalaze se na redovnom obavljaju zadataka.

Kako prenose hrvatski mediji, preminuo je jedan hrvatski vojnik koji je jutros teško povrijeđen zajedno s još dvojicom svojih kolega u napadu bombaša samoubice u Avganistanu. 

Prema pisanju Večernjeg lista, vojnici koji su stradali u napadu bili su iz Osijeka, Vinkovaca i Sesveta. Vojnik koji je preminuo imao je teške povrede glave, drugi vojnik ima slomljenu bedrenu kost, dok je trećem povrijeđena ruka.

Trenutno se u Avganistanu nalazi 99 hrvatskih vojnika. Iz Hrvatske navode kako vojnici na teren idu uz potpunu zaštitu, ali ističu da je takve incidente teško spriječiti.
Ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević je ranije istakao da su na mjesto događaja izašle avganistanske snage i pružile pomoć povrijeđenim vojnicima. On je dodao kako je uviđaj u toku te je naveo da vozilo nije bilo blindirano da bi posljedice bile puno teže.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Е

24.07.2019 13:59

Чуј на безбједном мјесту. Па нису ваљда тамо отишли да се крију да би били на безбједном мјесту него да пружају сам не знам коме и какву помоћ. Како НАТО војник у Авганистану може бити безбједан, никако. Једино су безбједни ови што се шепуре по БиХ, а у Авганистану нема шансе.

ODGOVORITE
Name

Niko

24.07.2019 15:13

I ko hoće u NATO ?? Pa valjda nam je bilo dosta....

ODGOVORITE
Name

@Niko

24.07.2019 16:27

Ovi idu za pare drug,nisu ti ovo Titini partizani .

Name

Bez mozga

24.07.2019 17:59

Zasto su ti ljudi otisli u Avganistan ? jesuli oni placenici i ko to finansira? Znajuli oni da su okupatori ?

ODGOVORITE
Name

Se"U Brez Veze,

25.07.2019 17:45

Nišu im mogli nista : engl _ pa tudi pa amigosi" halo "celi nato pakt usmerimo na Afgan_ce ! pa dajte im mir neka zive kako žele u svojoj domovini .