Батагон и даље хоће ФГ Бирач

Батагон саопштава да је и даље спреман да настави пројекат стицања већинског власништва у Фабрици глинице Бирач, али да се претходно и хитно ријеше, како наводе, контроверзних и штетних поступака и радњи појединаца који заступају такозвана литванска потраживања.

Република Српска 23.07.2019 | 14:13
Батагон и даље хоће ФГ Бирач
Компаније Батагон саопштила је данас да је основни проблем са којим су се суочили у поступку аквизиције зворничке Алумине и Бирача, настао као посљедица нерационалних одлука зворничког суда који је на дан када је, како наводе, Батагон дао налог за плаћање око 43 милиона КМ у буџет РС, донио потпуно неразумљиву и према њима незакониту одлуку, којом је на директан начин била угрожена трансакција, тј. потпуно је обесмислила уговор који је та фирма имала са Владом Републике Српске.

Другим ријечима речено, купили би ненаплативо потраживање, а поред постојеће штете очигледно је да би изгубили и додатних 43 милиона КМ", каже се у саопштењу и додаје да је ова неразумна одлука истовремено начинила и велику штету Републици Српској, најприје јер је за толико умањен могући приход у буџет РС, а наша компанија је доведена у ситуацију да има огромну материјалну и репутациону штету бављења овим пројектом.

Наводе да су због оваквог стања, реаговали и инвеститори Батагона и пословни партнери означивши пројекат Алумине, са највишим нивоом ризика.

"Батагон је имао врло коректну сарадњу са Владом Републике Српске, као и менаџментом Алумине, те управо због тога се нисмо одлучили да покренемо основане одштетне захтјеве.
Са друге стране, управо због ове коректне сарадње, а и перспективе које видимо у пословању Алумине и тржишту које је направила у протеклих неколико година, истичемо да смо спремни да наставимо пројекат стицања већинског власништва у овој фирми, с тим да се као важно питање поставља претходно и хитно рјешавање контроверзних и штетних поступака и радњи појединаца који заступају такозвана „литванска потраживања“, саопштавају из Батагона.

Иначе, око Батагона у претходном периоду била је доста контраверзних вијести и био је изложен критикама појединих политичара, али и медија.

(БН)                  

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

арт

23.07.2019 12:24

Закаснили стт.ГОЦИ .... они су смијеснииии.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и олос

23.07.2019 12:30

Смио би се опкладити да је ово све игра једне репрезентације.. Само распоредјене у неколико неколико тимова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

23.07.2019 14:08

Па наравно да је, какав Павгорд, Несковиц итд.....иста неман на бијелим коњима.

Name

лола

23.07.2019 12:38

Лазни,руси,литванци,вијетнамци и домаци свицарци,све сами Лихварци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

23.07.2019 13:55

Јос те сањам, јос ме мисли вуку. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко Дукић

23.07.2019 14:28

Ста би са Дукића, он је понудио одма да исплати 43 милиона дуга према дрзави, а Батагон није ни на рате испоштовао исплату и плус да одма исплати 40 милиона дуговања према ћеркама фирми ??? Најбољу понуду је дао, али се дешава нешто???

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.07.2019 15:37

Ма то је тајкун милијардер Дебели и Дукиц!!!!

Name

ТИТО

23.07.2019 15:36

Сад купци ницу као пецурке?!? То знаци само једно: треба подици цијену кад је заинтересованост тако велика, или једноставно дозволити да Акумина сама отплати сва дуговања и задрзи акције за себе, ал наравно то засигурно неодговара онима који су око бацили на фг БИРАЦ.Све је то криминал свјетских размјера. Голи оток је некад био главно станисте за такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Менадзмент

23.07.2019 16:11

Па ми смо то вец понудили, али о томе не сме да се прица!

Name

ТИТО за менадзмент

23.07.2019 17:23

Па дигните раднике у тотслни страјк и тразите само тај услов или нема прекида страјку. Подрзацемо вас и ми постени градјани Зворника у том протесту. Па неоцекујес ваљда да ми који и нерадимо у том гиганту, би први требали несто покренути. Нема се висе ста цекати. Показите се ако вас има храбрих. Ово ако оде у руке ових лопова, нама се свима црно писе. Поздрав за менадзмент!

Name

Буре барута

23.07.2019 18:29

На Алумини се ломи Република Српска. На Алумини се одлуцује да ли це њен истоцни дио да зиви, или це криминалци све да унисте. Радници и менадмент су је подигли из старог гвоздја кад јер била опљацкана и отписана. Сад би поново да је пљацкају и отимају они исти који су је вец раније пљацкали, а на залост нису одговарали. Да је дрзаве, неки од ових који и даље раде за криминалце и пљују по садасњем менадменту и радницима, вец би били у затвору. Али посто је нема, радници на целу са мендментом це морати сами да се боре за судбину фабрике. Надамо се да це постени народ да се прикљуци. У опстем је интересу.

Name

зворник

24.07.2019 09:46

Крајње је вријеме да радници акумине престану давати подрску на избирина овим истим криминалцима који им раде о глави. То би био један од корака које треба предузети. Наравно има ту јос доста да се уради, али од нецег треба поцети.