И Зајон "испалио" репрезентацију САД!

Поред бројних звезда које су већ одустале од играња на Светском првенству, на списку "испала" нашао се и први пик са драфта Зајон Вилијамсон.  Неће код Грега, неће у Кину: Отказао први пик са драфта! Људи из Вилијамсоновог кампа проценили су да постоји реална опасност да ће сензација америчке колеџ кошарке бити међу 12 путника на Мундобаскет, па је на време донета (не)популарна одлука.

Кошарка 23.07.2019 | 14:01
И Зајон "испалио" репрезентацију САД!
Вилијамсон, момак којег су са првог места овогодишњег НБА драфта изабрали Њу Орлеанс Пеликанси, одустао је од потенцијалног играња на Мундобаскету.

То је објавио добро обавештени амерички новинар Шемс Чаранија.

Вилијамсон није био планиран као прва опција за најбољих 12 који ће путовати у Кину, али је био на ширем списку Грега Поповича.

Ипак, после одустајања Џејмса Хардена, Ентонија Дејвиса, Си Џеја Меколума, Ерика Гордона и Бредлија Била и он је решио да откаже Светско првенство.

Отказ за отказом пред окупљање кошаркашке репрезентације САД на почетку припрема за Мундобаскет у Кини.

После доказаних НБА звезда које су се увелико захвалиле на позиву и пожелеле срећу остатку екипе новог селектора Грега Поповича, а Ентонију Дејвису, Џејмсу Хардену, Ерику Гордону и Си-Џеј Мекалуму данас се придружио и Бредли Бил, уследио је и један помало неочекивани отказ.

Одустао је и Зион Вилијамсон.

Сензација америчке колеџ кошарке позвана је да се придружи такозваном "Тим снова" и пре него што је изабрана са прве позиције на јунском драфту, међутим када је уследила серија отказа групе фаворита за одлазак на ФИБА светско првенство, и сам Вилијамсон је преко менаџера обавестио првог човека америчке репрезентативне кошарке, Џерија Коланђела, да нема намеру да долази у Лас Вегас почетком августа.

Американци су 10. јуна објавили списак од 18 доказаних НБА звезда и још десет "помоћних" чланова за камп који ће од 5. до 9. августа бити одржан у најпознатијем коцкарском граду на планети, са увелико распродатим "финалом припрема", утакмици "плавих" и "белих" у једној од дворана у Невади.

Вилијамсон, којег су на драфту одмах "покупили" Њу Орлеанс Пеликанси, налазио се на допунском списку од десет играча, са којег је хипотетички било могуће ући међу 12 за Мундобаскет, али са реално малим изгледима поред још 18 играча са примарног списка.

Када су, један за другим, најпознатија имена почела да отказују учешће, шансе "другопозиваца" да се нађу међу учесницима Светског првенства у кошарци постајале су само веће, па је Вилијамсонов тим саветника и агената "на време" проценио да постоји реална опасност да ће дојучерашњу ас Дјука бити позван да путује у Кину.

Попович и његов стручни штаб у ком се налазе тренери Голден Стејт Вориорса, Стив Кер, Атланте Хокс, Лојд Пирс и Универзитета Виланова, Џеј Рајт, након егзибиције "плави" против "белих" мораће додатно да "скрати списак", мада је он све краћи и краћи, и потом наставити припреме у Калифорнији и Аустралији, пре пута у Кину заказаног за 21. август.

Мундобаскет почиње 31. августа утакмицом између Србије и Анголе.

Американци ће и даље представљати главног фаворита Мундобаскета, али је јасно да им екипа – не рачунајући отказ Вилијамсона – изгледа све слабије и слабије.

Попович ће, према раније објављеном списку, у Кини рачуна на: Херисона Барнса (Сакраменто), Андреа Драмонда (Детроит), Тобајаса Хериса (Филаделфија), Демијена Лиларда (Портланд), Кевина Лава (Кливленд), Кајла Лаурија (Торонто), Криса Мидлтона (Милвоки), Мајлса Тарнера (Индијана), Кембу Вокера (Шарлот), Кајла Кузму (Лејкерс), Брука Лопеза (Милвоки), Пола Милсапа (Денвер), Донована Мичела (Јута), Џејсона Тејтума (Бостон) и Пи Џеја Такера (Хјустон).

Светско првенство у Кини почиње 31. августа, а тим САД је у групи са Турском, Чешком и Јапаном.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар