I Zajon "ispalio" reprezentaciju SAD!

Pored brojnih zvezda koje su već odustale od igranja na Svetskom prvenstvu, na spisku "ispala" našao se i prvi pik sa drafta Zajon Vilijamson.  Neće kod Grega, neće u Kinu: Otkazao prvi pik sa drafta! Ljudi iz Vilijamsonovog kampa procenili su da postoji realna opasnost da će senzacija američke koledž košarke biti među 12 putnika na Mundobasket, pa je na vreme doneta (ne)popularna odluka.

Košarka 23.07.2019 | 14:01
I Zajon "ispalio" reprezentaciju SAD!
Vilijamson, momak kojeg su sa prvog mesta ovogodišnjeg NBA drafta izabrali Nju Orleans Pelikansi, odustao je od potencijalnog igranja na Mundobasketu.

To je objavio dobro obavešteni američki novinar Šems Čaranija.

Vilijamson nije bio planiran kao prva opcija za najboljih 12 koji će putovati u Kinu, ali je bio na širem spisku Grega Popoviča.

Ipak, posle odustajanja Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Si Džeja Mekoluma, Erika Gordona i Bredlija Bila i on je rešio da otkaže Svetsko prvenstvo.

Otkaz za otkazom pred okupljanje košarkaške reprezentacije SAD na početku priprema za Mundobasket u Kini.

Posle dokazanih NBA zvezda koje su se uveliko zahvalile na pozivu i poželele sreću ostatku ekipe novog selektora Grega Popoviča, a Entoniju Dejvisu, Džejmsu Hardenu, Eriku Gordonu i Si-Džej Mekalumu danas se pridružio i Bredli Bil, usledio je i jedan pomalo neočekivani otkaz.

Odustao je i Zion Vilijamson.

Senzacija američke koledž košarke pozvana je da se pridruži takozvanom "Tim snova" i pre nego što je izabrana sa prve pozicije na junskom draftu, međutim kada je usledila serija otkaza grupe favorita za odlazak na FIBA svetsko prvenstvo, i sam Vilijamson je preko menadžera obavestio prvog čoveka američke reprezentativne košarke, Džerija Kolanđela, da nema nameru da dolazi u Las Vegas početkom avgusta.

Amerikanci su 10. juna objavili spisak od 18 dokazanih NBA zvezda i još deset "pomoćnih" članova za kamp koji će od 5. do 9. avgusta biti održan u najpoznatijem kockarskom gradu na planeti, sa uveliko rasprodatim "finalom priprema", utakmici "plavih" i "belih" u jednoj od dvorana u Nevadi.

Vilijamson, kojeg su na draftu odmah "pokupili" Nju Orleans Pelikansi, nalazio se na dopunskom spisku od deset igrača, sa kojeg je hipotetički bilo moguće ući među 12 za Mundobasket, ali sa realno malim izgledima pored još 18 igrača sa primarnog spiska.

Kada su, jedan za drugim, najpoznatija imena počela da otkazuju učešće, šanse "drugopozivaca" da se nađu među učesnicima Svetskog prvenstva u košarci postajale su samo veće, pa je Vilijamsonov tim savetnika i agenata "na vreme" procenio da postoji realna opasnost da će dojučerašnju as Djuka biti pozvan da putuje u Kinu.

Popovič i njegov stručni štab u kom se nalaze treneri Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker, Atlante Hoks, Lojd Pirs i Univerziteta Vilanova, Džej Rajt, nakon egzibicije "plavi" protiv "belih" moraće dodatno da "skrati spisak", mada je on sve kraći i kraći, i potom nastaviti pripreme u Kaliforniji i Australiji, pre puta u Kinu zakazanog za 21. avgust.

Mundobasket počinje 31. avgusta utakmicom između Srbije i Angole.

Amerikanci će i dalje predstavljati glavnog favorita Mundobasketa, ali je jasno da im ekipa – ne računajući otkaz Vilijamsona – izgleda sve slabije i slabije.

Popovič će, prema ranije objavljenom spisku, u Kini računa na: Herisona Barnsa (Sakramento), Andrea Dramonda (Detroit), Tobajasa Herisa (Filadelfija), Demijena Lilarda (Portland), Kevina Lava (Klivlend), Kajla Laurija (Toronto), Krisa Midltona (Milvoki), Majlsa Tarnera (Indijana), Kembu Vokera (Šarlot), Kajla Kuzmu (Lejkers), Bruka Lopeza (Milvoki), Pola Milsapa (Denver), Donovana Mičela (Juta), Džejsona Tejtuma (Boston) i Pi Džeja Takera (Hjuston).

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a tim SAD je u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar