Оптужен због лажног морала

Аднан Октар (63), вођа секте и власник ТВ канала 9 на којем је наступао као проповједник након више од годину истраге, оптужен је за сексуално злостављање те отмицу малољетника, преноси турски Хурриyет Даилy.

Свијет 22.07.2019 | 14:55
Оптужен због лажног морала
Осим њега, оптужницом је третирано још 226 оптужених, од којих је 171 у притвору, а 25 се већ нагодило с тужиоцем. Октар и његови сарадници терети се за злостављање и наношење патње најмање 125 жртава.

Они се, такођер, терете и за покушај убиства, давање мита, уцјењивање, фалсифицирање те за судјеловање у оружаној организацији и војној шпијунажи.



Аднан Октар самозвани је исламски проповједник, власник ТВ канала А9, који му је служио за пропагирање његових идеја. Недипломирани студент архитектуре, историје и филозофије, Октар је поборник теорија завјере, борац против атеизма, дарвиниста, масона и циониста. Водио је двије организације, једну усмјерену очувању традиционалних моралних вриједности, а другу “научну”, концентрирану на ширење антидарвинистичке теорије.

Његову организацију турски медији називају култом, у склопу којег је злостављао жене и малољетне дјевојке. Аднан Октар најпознатији је по својој необичној ТВ емисији у којој је мијешао вјеру са забавом.

У емисији би говорио о исламским вриједностима, а онда плесао с младим женама које је називао мачкицама, а оне њега лавом. Његове су “мачкице” све изражених облина, дуге косе, често плаве, уског струка и пуних усана, док су им очи наглашено нашминкане у мачкасто искошен облик.

Пластичне операције

Своје је сљедбенице тјерао на пластичне операције не би ли што више наликовале идеалу љепоте који му се урезао док је као дјечак одрастао у сусједству ноћног клуба у Анкари, испричала је новинарима Берил Концагул, која је у турским медијима била позната као Октарова омиљена “мачкица”.

Дјевојке су му морале служити голе, а он их је тукао, викао на њих, тјерао их на сексуалне односе.

– Морале смо га звати “љубави моја” независно од тога што би радио – пренијела је некада омиљена Октарова “мачкица”.

Ако би хтио да чита новине, двије голе дјевојке држале су новине испред њега.

Жене и дјевојке добровољно би му се придружиле да би судјеловале у ТВ шоуу, али онда их више не би пуштао.

Ухапшен је прошле године, а полиција је приликом рације заплијенила 96 пиштоља, 23 пушке, 3.000 метака и 300.000 долара у готовини. У склопу акције власти су блокирале 120 интернет страница повезаних с Октаровим култом.

У његовом тумачењу религије било му је дозвољено имати сексуалне односе са сваком особом старијом од седам година.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

22.07.2019 13:17

Све је више и више будала и манијака на земљи, али најтрагичније је то што дјевојке и жене те такве објеручке прихватају

ОДГОВОРИТЕ