Након оставке суспензија такси

Очекује се да ће оставка Рамуша Харадинаја одблокирати преговоре БГ и ПР, као и да ће таксе бити привремено суспендоване, пише "Блиц".

Србија 22.07.2019 | 07:48
Након оставке суспензија такси
Према сазнањима тог листа, Харадинају је из свих центара моћи сугерисано да таксе суспендује, а проблем је био и то што је он био изричити противник било какве корекције граница и компромиса између Београда и Приштине.

"Харадинај се отео контроли, чак и када је о Американцима реч. Апсолутно није хтео да слуша ничије сугестије. Такав агресиван став и потези који су уследили, Београд и Приштину су водили у стање замрзнутог конфликта, који прате спорадични инциденти на терену", каже извор "Блица" из дипломатских кругова у Приштини.

Он додаје да је Харадинај одбијао чак и разговоре са Хашимом Тачијем и Кадријем Весељијем.

У Приштини се спекулише ко је Харадинају дао зелено светло, а са њим и гаранције да таксе и инсистирање на "цјеловитом, независном Косову" гура мјесецима, а како се испоставило и до своје оптужнице, која је, судећи по Харадинајевом понашању приликом саопштавања оставке, било непријатно изненађење и шок за њега, пише лист.

"Према доступним подацима разних служби, Харадинај се ослањао на Британце. То, међутим, не значи и да су они, мимо свих тежњи Европе и Америке, агресивно инсистирали на ставовима које је Харадинај пропагирао", каже дипломата из Приштине за "Блиц".

 (Блиц)
 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ИМА БОГА

22.07.2019 06:37

АГРЕСИВНИ НАСТУПИ...ОТЕО СЕ КОНТРОЛИ ..НЕ САРАДЈУЈЕ СА СУНАРОДНИЦИМА..ТО ГА ДОВЕЛО ДО ОПТУЗНИЦЕ..ОВО СУ ОСОБИНЕ И НАСЕГ ВОДЈЕ...ЈОС ДА ДОЦЕКАМО И ОПТУЗНИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

22.07.2019 07:30

Мозда све то....али мозда и неки политицки трик Сиптара наравно из мозга Америке...

Name

Ре

22.07.2019 08:39

Исто то вази и за рудоњу.Мислим да нецемо дуго цекати да бас овдје процитамо радосну вијест,да је СИПА ухапсила рудоњу и спровела и истразни затвор због...............ма теско је све набројати.

Name

Горан

22.07.2019 10:22

Таксе су небитне

Name

???

22.07.2019 07:11

Што је баби мило, то јој се и снило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово је српака дуса и срце

22.07.2019 07:36

Ма само полако, стрпљиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодо

22.07.2019 08:10

Тацхи или таxи је типичан и прави представник свог народа .... и беса је само закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

22.07.2019 08:12

Па пракса у свијету је позала да је запад у стању искористити појединце и дрзаве а онда их одбацити, оптузити,осудити ,убити ,бомбардовати,сананизовати итд.Знаци игра без правила..

ОДГОВОРИТЕ
Name

папа

22.07.2019 08:15

Ја мислио он се ослањао на мале зелене који зиве на мрацној страни мјесеца :-) Ја не знам јел ови таблоиди мисле да је народ луд ил је народ толико заглупио па вјерује овом свему. Цовјек је напоко позван у Хааг, а Миле и Вуцко иза свега виде завјеру. Кад га хапсе не ваља, кад је слободан не ваља, изгелда само бим им мртав био добар. На срецу су та времена просла кад се у врху Србије одлуцивало тко смије зивјети а тко не.

ОДГОВОРИТЕ