Nakon ostavke suspenzija taksi

Očekuje se da će ostavka Ramuša Haradinaja odblokirati pregovore BG i PR, kao i da će takse biti privremeno suspendovane, piše "Blic".

Srbija 22.07.2019 | 07:48
Nakon ostavke suspenzija taksi
Prema saznanjima tog lista, Haradinaju je iz svih centara moći sugerisano da takse suspenduje, a problem je bio i to što je on bio izričiti protivnik bilo kakve korekcije granica i kompromisa između Beograda i Prištine.

"Haradinaj se oteo kontroli, čak i kada je o Amerikancima reč. Apsolutno nije hteo da sluša ničije sugestije. Takav agresivan stav i potezi koji su usledili, Beograd i Prištinu su vodili u stanje zamrznutog konflikta, koji prate sporadični incidenti na terenu", kaže izvor "Blica" iz diplomatskih krugova u Prištini.

On dodaje da je Haradinaj odbijao čak i razgovore sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem.

U Prištini se spekuliše ko je Haradinaju dao zeleno svetlo, a sa njim i garancije da takse i insistiranje na "cjelovitom, nezavisnom Kosovu" gura mjesecima, a kako se ispostavilo i do svoje optužnice, koja je, sudeći po Haradinajevom ponašanju prilikom saopštavanja ostavke, bilo neprijatno iznenađenje i šok za njega, piše list.

"Prema dostupnim podacima raznih službi, Haradinaj se oslanjao na Britance. To, međutim, ne znači i da su oni, mimo svih težnji Evrope i Amerike, agresivno insistirali na stavovima koje je Haradinaj propagirao", kaže diplomata iz Prištine za "Blic".

 (Blic)
 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

IMA BOGA

22.07.2019 06:37

AGRESIVNI NASTUPI...OTEO SE KONTROLI ..NE SARADJUJE SA SUNARODNICIMA..TO GA DOVELO DO OPTUZNICE..OVO SU OSOBINE I NASEG VODJE...JOS DA DOCEKAMO I OPTUZNICU

ODGOVORITE
Name

Politika

22.07.2019 07:30

Mozda sve to....ali mozda i neki politicki trik Siptara naravno iz mozga Amerike...

Name

Re

22.07.2019 08:39

Isto to vazi i za rudonju.Mislim da necemo dugo cekati da bas ovdje procitamo radosnu vijest,da je SIPA uhapsila rudonju i sprovela i istrazni zatvor zbog...............ma tesko je sve nabrojati.

Name

Горан

22.07.2019 10:22

Таксе су небитне

Name

???

22.07.2019 07:11

Što je babi milo, to joj se i snilo

ODGOVORITE
Name

Kosovo je srpaka dusa i srce

22.07.2019 07:36

Ma samo polako, strpljivo!

ODGOVORITE
Name

Todo

22.07.2019 08:10

Tachi ili taxi je tipičan i pravi predstavnik svog naroda .... i besa je samo zakon

ODGOVORITE
Name

xxx

22.07.2019 08:12

Pa praksa u svijetu je pozala da je zapad u stanju iskoristiti pojedince i drzave a onda ih odbaciti, optuziti,osuditi ,ubiti ,bombardovati,sananizovati itd.Znaci igra bez pravila..

ODGOVORITE
Name

papa

22.07.2019 08:15

Ja mislio on se oslanjao na male zelene koji zive na mracnoj strani mjeseca :-) Ja ne znam jel ovi tabloidi misle da je narod lud il je narod toliko zaglupio pa vjeruje ovom svemu. Covjek je napoko pozvan u Haag, a Mile i Vucko iza svega vide zavjeru. Kad ga hapse ne valja, kad je slobodan ne valja, izgelda samo bim im mrtav bio dobar. Na srecu su ta vremena prosla kad se u vrhu Srbije odlucivalo tko smije zivjeti a tko ne.

ODGOVORITE