Србија је Друга лига: Са Луксембургом, "Косовом"...!

Први пут у историји млада репрезентација Србије неће се такмичити у елитном рангу и борити се за титулу на Еуробаскету. . . Сада смо "Б" дивизија.

Кошарка 21.07.2019 | 13:23
Србија је Друга лига: Са Луксембургом, "Косовом"...!
Навикли смо да је Србија и те како успешна у млађим кошаркашким селекцијама, али ово лето нећемо памтити по тако добром учинку.

"Орлићи" су се са Светског првенства за играче до 19 година вратили као седмопласирани, док је далеко гори учинак забележен на Европском првенству - где је нашој селекцији до 20 година остало да одигра меч за претпоследње место!

На крају није толико би битно да ли ће Србија такмичење завршити као 15. или 16. репрезентација Европе, далеко је важнија информација да смо испали у "Б" дивизију Еуробаскета.

Биле су нам потребне две победе до краја, али...

Такав резултат десио се први пут у историји наше репрезентације која је иначе једна од најуспешнијих на турнирима за младе кошаркаше, а и уз Француску, Италију, Литвнаију, Шпанију и Турску никада до сада није напуштала елитно друштво.

За све постоји први пут тако да ће селекција Оливера Поповића од наредне године наступати у "другој" европској кошаркашкој лиги, где нам по именима свакако није место.

Млада репрезентација Србије, која има три злата и бронзу у својој историји, тако ће наредне године играти "Б" дивизију Евробаскета са селекцијама попут Финске, Чешке, Бугарске, Албаније, Естоније, Словачке, Луксембурга или тзв. Косова.

Ту се наравно поставља и питање и шта ће се десити ако жреб споји Србију са "Косовом".

Само три најбоље репрезентације вратиће се у "А" дивизију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар