Srbija je Druga liga: Sa Luksemburgom, "Kosovom"...!

Prvi put u istoriji mlada reprezentacija Srbije neće se takmičiti u elitnom rangu i boriti se za titulu na Eurobasketu. . . Sada smo "B" divizija.

Košarka 21.07.2019 | 13:23
Srbija je Druga liga: Sa Luksemburgom, "Kosovom"...!
Navikli smo da je Srbija i te kako uspešna u mlađim košarkaškim selekcijama, ali ovo leto nećemo pamtiti po tako dobrom učinku.

"Orlići" su se sa Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina vratili kao sedmoplasirani, dok je daleko gori učinak zabeležen na Evropskom prvenstvu - gde je našoj selekciji do 20 godina ostalo da odigra meč za pretposlednje mesto!

Na kraju nije toliko bi bitno da li će Srbija takmičenje završiti kao 15. ili 16. reprezentacija Evrope, daleko je važnija informacija da smo ispali u "B" diviziju Eurobasketa.

Bile su nam potrebne dve pobede do kraja, ali...

Takav rezultat desio se prvi put u istoriji naše reprezentacije koja je inače jedna od najuspešnijih na turnirima za mlade košarkaše, a i uz Francusku, Italiju, Litvnaiju, Španiju i Tursku nikada do sada nije napuštala elitno društvo.

Za sve postoji prvi put tako da će selekcija Olivera Popovića od naredne godine nastupati u "drugoj" evropskoj košarkaškoj ligi, gde nam po imenima svakako nije mesto.

Mlada reprezentacija Srbije, koja ima tri zlata i bronzu u svojoj istoriji, tako će naredne godine igrati "B" diviziju Evrobasketa sa selekcijama poput Finske, Češke, Bugarske, Albanije, Estonije, Slovačke, Luksemburga ili tzv. Kosova.

Tu se naravno postavlja i pitanje i šta će se desiti ako žreb spoji Srbiju sa "Kosovom".

Samo tri najbolje reprezentacije vratiće se u "A" diviziju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar