Казне у Венецији

Пар немачких туриста покушао је да скува кафу у близини венецијанског моста Риалто због чега су кажњени са 950 евра, па им је наложено да напусте град.

Путовања 20.07.2019 | 13:22
Казне у Венецији
Двоје Берлинаца старих 32 и 35 година сместили су се на дну степеништа чувеног моста да би скували кафу на решоу. Пошто их је неки локални становник пријавио, младе туристе је убрзо ухапсила полиција и казнила их са 950 евра због неприкладног понашања.

Такође им је речено да напусте град, у складу са недавно усвојеном одлуком градског већа. Од како је та мера у мају усвојена, примењена је 40 пута.

"Венецију треба поштовати а непристојни људи који мисле да дођу овде и раде шта год пожеле треба да знају да ће, захваљујући локалној полицији, бити ухапшени, кажењени и избачени", рекао је градоначелник Венеције Луидји Бруњаро.

Пропис усвојен у мају тиче се правила пристојног понашања, чистоће, и безбедности која треба да се поштује у граду суоченим са масовним туризмом и његовим последицама по канале и најпосећенија места.

Предвиђено је низ забрана, попут забрана пикника на одређеним локацијама, купање у фонтанама или шетње без мајице, као и високе казне, укључујући и протеривање оних који правила крше.

Венеција у свом историјском центру има 55.000 становника, а годишње је посети око 30 милиона туриста.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар