Kazne u Veneciji

Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u blizini venecijanskog mosta Rialto zbog čega su kažnjeni sa 950 evra, pa im je naloženo da napuste grad.

Putovanja 20.07.2019 | 13:22
Kazne u Veneciji
Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra zbog neprikladnog ponašanja.

Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu sa nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Od kako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

"Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kaženjeni i izbačeni", rekao je gradonačelnik Venecije Luidji Brunjaro.

Propis usvojen u maju tiče se pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba da se poštuje u gradu suočenim sa masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđeno je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar