ХРВ: Динамо играо, Загрепчани славили бруку Хајдука!

Та дивна сплитска ноћ. . .  Локомотива није имала шта да тражи Максимиру – 3:0.

Фудбал 19.07.2019 | 23:14
ХРВ: Динамо играо, Загрепчани славили бруку Хајдука!
Победник овог меча могао се наслутити и пре почетка. Локомотива је својеврсна филијала загребачког Динама, па је п остаром добром обичају стигла у Максимир како би Модрима спаринговала.... На крају Динамо је славио са 3:0 и тријумфом отворио ново првенство.

Било је лепих голова на стадиону Динама, промашених пенала, али се журка одржавала на трибинама стадиона у Максимирској шуми. Навијачи Динама су били добро расположени после велике бруке вечитог ривала, сплитског Хајдука  и испадања од Гзире. Доминирао је и транспарент: „Та дивна сплитска ноћ...“.

Тренер Динама Бјелица извео је на терен готово најјачу поставу, без обзира што ће у уторак стартовати у квалификацијама за Лигу шампиона против грузијског Сабортола. Није добро почео меч за Модре. Врло брзо Хајровић је промашио пенал, тачније одлично је Хендија одбранио.

Само четири минута касније Динамо је повео. И то на сјајан начин.  Јунак тренутка био је Пољак Кадзиор који се окренуо на неких 20 метара од гола Локомотиве, а онда изванредним ударцем погодио супртоне рашље.

Имао је Динамо много прилика. Са друге стране Локомотива је могла до изједначења, али је у 38. минуту Узуни лоше извео пенал. Ту су престалер и све амбиције Локомотиве, јер је у заоставном времену првог полувремена Оршић дуплирао предност домаћина. Све после тога била је ствар рутине.

ХРВАТСКА 1 - 1. КОЛО

Петак

Осијек - Славен 2:0 (1:0)
/Милић 43, Манце 86/

Динамо - Локомотива 3:0 (2:0)
/Кадизор 16, Оршић 45, Петковић 85/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар