ПЛ БиХ: Слобода - Радник...

Лазаревић: Радник познајемо боље него они нас! Тузлаци на отварању сезоне дочекују Радник.

Фудбал 20.07.2019 | 11:48
ПЛ БиХ: Слобода - Радник...
Иако су у припремном периоду одиграли шест утакмица, од којих су пет ријешили у своју корист, а једну ремизирали, игра фудбалера тузланске Слободе непознаница је и за њихове фанове.

На конференцији за новинаре уочи старта и првенству против бијељинског Радника, први тренер Тузлака Милан Лазаревић изјавио је да не може рећи да је тим потпуно спреман, јер су неки нови играчи одрадили мање тренинга од осталих, али да се упркос томе нада најбољем.

"На окупу смо пет седмица. Радили смо с новоформираном екипом, махом с играчима из првих лига Федерације и Републике Српске. Пролазили смо кроз тежак период и успјели смо извршити селекцију. Екипу смо уигравали са два странца, али јуче нам је речено да због радних дозвола немају право наступа", рекао је Лазаревић, мислећи на Француза Јоана Мартелата и Србијанца Душана Ристића.

Ипак, изразио је наду да се његов тим, ако покаже компактност као на припремама, има право надати добром резултату.

"Не могу рећи ни да смо потпуно уиграни, јер су неки играчи тренирали пет недјеља, а они који су се касније прикључивали екипи само три. Покушаћемо бити прави тим и у том случају нема разлога да будемо незадовољни. Радник у овом тренутку познајемо боље него они нас. Синоћ су несретно испали из квалификација за Лигу Европе, а посљедњих година стално на већ уиграни тим дограде још по два-три квалитетна играча", закључио је нови тренер Тузлака.

Дефанзивац Амар Бегановић, који ће у овој сезони носити капитенску траку, поновио је да је иза Слободе тежак период стварања и уигравања екипе.

"Дошло је доста нових играча, али смо на припремама добро радили. У недјељу ћемо настојати испоштовати све захтјеве тренера и играти добар фудбал. Не бојимо се противника и даћемо све да остваримо побједу", рекао је Бегановић.

Утакмица Слобода - Радник игра се на "Тушњу" у недјељу од 20.30 сати.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 1. КОЛО:

субота:

Вележ - Младост (17.30)

Звијезда 09 - Тузла сити (17.30)

Жељезничар - Борац (20.30)

недјеља:

Сарајево - Зрињски (19.00)

Слобода - Радник (20.30)

понедјељак:

Широки Бријег - Челик (21.00)

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар